• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1,50
      kg cukr krystal
    • 2
      ks citron
    • citronová šťáva
    • 400
      ks pampeliška (Květy)

Postup přípravy receptu

1
Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2 hodiny.
2
Přelijeme do skleniček a necháme vychladnout.

RADA: Vyzkoušejte další recepty z pampelišek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 4. 2016 16:57

    Já tedy ty květy s oloupaným a na plátky nakrájeným citronem tak půl hodky povařím a nechám do rána louhovat. Ráno scedím,přidám cukr a vařím do zhoustnutí.

  • Martina | 18. 5. 2015 08:49

    Zrovna ted ho vařím tak jsem zvědavá 3L a 3 kg cukru 2 citrony a 2 pomeranče a hřebíček a skořici celou a vypadá to že se poved jen sem si dala na lžičku a je vynikajicí :-) :-P :-) Ted ho nechám vychladnout a uvydíme jestli nám zhoustne budeme se O:-) :-[

  • petra | 10. 5. 2015 05:51

    jen si říkám, když bylinku vařím půl hodiny a oak i s citronem aj. další 1,5hod., co zbyde ze všeho dobrého (kromě dobré chuti)?

  • anettekk | 8. 5. 2015 15:51

    Výborný medík! Měla jsem strach, že mi nezhoustne a raději dala 2kg cukru. Zítra jdu opět na pampelišky a udělám ještě jednu várku. ;-)

  • Renata | 7. 5. 2015 13:29

    Prave jsem delala pampeliskovy med z 900 hlavicek, 4 citronu, 5L vody a 5 kg cukru, varila skoro 2 hodiny a je super:-D Zitra jdu zase trhat, nez posecou travy :-) :-)

  • Láďa | 6. 5. 2015 12:30

    Jak říkal můj dobrý známý Sergej Vasiljevič - na kilo hovna kilo cukru :-$

  • Marketa.A85 | 6. 5. 2015 11:11

    Také jsem dělala před pár dny tento med a myslím, že správnou hustotu dělá množství vody v poměru k množství cukru. Na 3 l vody jsem dala 3 kg cukru a je to akorát :-) Pokud vám sirup nezhoustl dostatečně, znovu bych ho svařila a přidala více cukru zhruba v uvedeném poměru... Co se týká doby vaření, vařila jsem ho dlouho, nikam nespěchala, snad 5 hodin, ale výsledek za to stojí, je vynikající!!! (Použila jsem na 3 l vody a 3 kg cukru cca 800 ks drobnějších pampelišek, dva citrony a jeden pomeranč...) Tak ať se zadaří! ;-)

  • Veru | 5. 5. 2015 23:18

    Právě se chystám zítra na pampelišky. Myslím si, že to nezhoustlo, protože tam máte málo cukru. Já osobně tam budu dávat třtinový.. Dejte tomu čas, nechte med odležet v chladu do druhého dne a pak tam třeba zas přidejte. Snad to vyjde ;-)

  • joe | 5. 5. 2015 20:15

    aby to zkoustlo musite to vyvarit, kaslete na uvadene casy vareni =-O , musite to varit tak dlouho az to zhoustne (stejne jako se vari domaci salko).... az to zacne byt sirupovite, vareckou kapnete trochu na talir a nechte zchladnout, podle toho poznate finalni hustotu studeneho medu, jeli ta kapka i po schladnuti na taliri ridka musite varit dele (vyvarit prebytecnou vodu), u salka je fajn indikator ze to zacne delat bublinky, u medu si nejsem jisty

  • Domiki | 5. 5. 2015 19:21

    málo cukru :)

  • vanousek | 5. 5. 2015 16:08

    musí se vařit až dvě hodiny, za občasného míchání až do zhoustnutí- na mírném plameni :-D

  • Gabriela | 5. 5. 2015 11:00

    Dobrý den, vařila jsem taky med a mám ho uplně řídký. :'( Jednu dávku jsem dělala podle receptu tady,druhou podle jiného bez vaření jen zahřívání. Ani v jednom případě med nezhoustl. Jak je to možné????? :-\

  • nikca | 1. 5. 2015 20:14

    Mam dotaz,zhoustlo to tady nekomu? Delam dnes med podle tohoto receptu a porad je to strasne tekute ;-) dekuji za odpoved

  • viols | 25. 4. 2015 13:57

    Ja jsem to udelala s pampeliskama tak, ze jsem dala k pampeliskam kys.citronovou a cukr varila pul hodiny pote precedila a znovu varila dve hodiny i s pomerancem (alergie na citrony), dle potreby jsem pridavala cukr az med zacl houstnout, cukr jsem davala trtinovy, med pak neni zluty, ale hnedy. ;-) ;-)

  • dave | 6. 5. 2014 21:10

    ano vareit se vsim tak pul hodky a pak nechat 24 hodin odstat pak pres cednik a varit s cukrem tak hodku dve

  • dave | 6. 5. 2014 21:08

    lepsi nechat 24 hodin se vsim vsudy odstat a pak slit

  • Milan Potůček | 27. 4. 2014 00:58

    Dobry den, mohu se zeptat, zda je mozne dat mene cukru, dejme tomu tak 750 g? Dekuji za odpoved.

  • Lída | 25. 4. 2014 14:25

    ...děkuji za recept - zrovna je to aktuální... jen mi uniká trochu jeden detail... Když přidám citron až do přeceděného "vývaru" a vařím 1,5 hodiny tak pak to hustý liju do skleniček přes cedník?? Nemá se citron vařit už s pampeliškama? :-\ ...budu ráda za odpověď od kohokoliv kdo to už zkusil ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2014 19:59

    ...no jo, všude je žluto ;-) , zkuste i sedmikráskový

  • silvik T.
    silvik T. | 7. 4. 2014 08:09

    Medík úžasný :)

  • anonim | 24. 5. 2013 18:20

    dobré no zatim se to daří snat se to povede..... pro lepší chut sem tam dal místo dvou tři, takže jako hustý :-))

  • Anonymous | 10. 5. 2013 11:11

    Krasa medik se podaril vse jak ma byt a deti maji radost

  • Šárka Klimešová | 2. 6. 2008 22:07

    recept znám v drobné úpravě jako prostředek na usnadnění vykašlávání při nachlazení-dobré, zdravé a účinné, pro pochutnání děláme doma z květů akátu-dávám za jedna:o)

  • Zdenka Korábová | 8. 5. 2008 15:06

    Mrkněte na ..labužníka.., je tam hodně pampeliškových nápad

  • Monika V. | 22. 5. 2007 15:05

    Děkuji za přidání fota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Cukr krystal Pampeliška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Řecké biftečky z mletého masa

Řecké biftečky z mletého masa

Domácí veka

Domácí veka

Americké muffiny

Americké muffiny

Pomazánka z uzeného masa

Pomazánka z uzeného masa

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Krémové rizoto s lososem

Krémové rizoto s lososem

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Tradiční sodový chléb - Soda Bread

Kuře / králík na zelenině (nejen) z remosky

Kuře / králík na zelenině (nejen) z…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

55
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
55
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
41
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
38
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
38
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k masu i na pizzu
7 skvělých způsobů, jak využít mátu: do nanuků, k…
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen na chroupání. Vyrobíte z nich pomazánku, pesto nebo mléko
Slunečnicová semínka, laciná superpotravina nejen…
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho připravit, aby byl dokonalý?
Nejlepší sýr na grilu: Který vybrat a jak ho…
AHA.cz Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Exmanželé k nepoznání: Krokodýl Dundee a jeho žena 24 let poté

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Nesmrtelné pruhované tričko! Jak s ním dosáhnout stylu pravých Pařížanek?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

První potvrzený pár StarDance Tour: Tatiana Dyková a Petr Čadek!

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Sedm smrtelných hříchů podle znamení zvěrokruhu: K jakým neřestem máte sklony právě vy?

Další doporučené recepty:

Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact