• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1,50
      kg cukr krystal
    • 2
      ks citron
    • citronová šťáva
    • 400
      ks pampeliška (Květy)

Postup přípravy receptu

1
Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2 hodiny.
2
Přelijeme do skleniček a necháme vychladnout.

RADA: Vyzkoušejte další recepty z pampelišek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 4. 2016 16:57

    Já tedy ty květy s oloupaným a na plátky nakrájeným citronem tak půl hodky povařím a nechám do rána louhovat. Ráno scedím,přidám cukr a vařím do zhoustnutí.

  • Martina | 18. 5. 2015 08:49

    Zrovna ted ho vařím tak jsem zvědavá 3L a 3 kg cukru 2 citrony a 2 pomeranče a hřebíček a skořici celou a vypadá to že se poved jen sem si dala na lžičku a je vynikajicí :-) :-P :-) Ted ho nechám vychladnout a uvydíme jestli nám zhoustne budeme se O:-) :-[

  • petra | 10. 5. 2015 05:51

    jen si říkám, když bylinku vařím půl hodiny a oak i s citronem aj. další 1,5hod., co zbyde ze všeho dobrého (kromě dobré chuti)?

  • anettekk | 8. 5. 2015 15:51

    Výborný medík! Měla jsem strach, že mi nezhoustne a raději dala 2kg cukru. Zítra jdu opět na pampelišky a udělám ještě jednu várku. ;-)

  • Renata | 7. 5. 2015 13:29

    Prave jsem delala pampeliskovy med z 900 hlavicek, 4 citronu, 5L vody a 5 kg cukru, varila skoro 2 hodiny a je super:-D Zitra jdu zase trhat, nez posecou travy :-) :-)

  • Láďa | 6. 5. 2015 12:30

    Jak říkal můj dobrý známý Sergej Vasiljevič - na kilo hovna kilo cukru :-$

  • Marketa.A85 | 6. 5. 2015 11:11

    Také jsem dělala před pár dny tento med a myslím, že správnou hustotu dělá množství vody v poměru k množství cukru. Na 3 l vody jsem dala 3 kg cukru a je to akorát :-) Pokud vám sirup nezhoustl dostatečně, znovu bych ho svařila a přidala více cukru zhruba v uvedeném poměru... Co se týká doby vaření, vařila jsem ho dlouho, nikam nespěchala, snad 5 hodin, ale výsledek za to stojí, je vynikající!!! (Použila jsem na 3 l vody a 3 kg cukru cca 800 ks drobnějších pampelišek, dva citrony a jeden pomeranč...) Tak ať se zadaří! ;-)

  • Veru | 5. 5. 2015 23:18

    Právě se chystám zítra na pampelišky. Myslím si, že to nezhoustlo, protože tam máte málo cukru. Já osobně tam budu dávat třtinový.. Dejte tomu čas, nechte med odležet v chladu do druhého dne a pak tam třeba zas přidejte. Snad to vyjde ;-)

  • joe | 5. 5. 2015 20:15

    aby to zkoustlo musite to vyvarit, kaslete na uvadene casy vareni =-O , musite to varit tak dlouho az to zhoustne (stejne jako se vari domaci salko).... az to zacne byt sirupovite, vareckou kapnete trochu na talir a nechte zchladnout, podle toho poznate finalni hustotu studeneho medu, jeli ta kapka i po schladnuti na taliri ridka musite varit dele (vyvarit prebytecnou vodu), u salka je fajn indikator ze to zacne delat bublinky, u medu si nejsem jisty

  • Domiki | 5. 5. 2015 19:21

    málo cukru :)

  • vanousek | 5. 5. 2015 16:08

    musí se vařit až dvě hodiny, za občasného míchání až do zhoustnutí- na mírném plameni :-D

  • Gabriela | 5. 5. 2015 11:00

    Dobrý den, vařila jsem taky med a mám ho uplně řídký. :'( Jednu dávku jsem dělala podle receptu tady,druhou podle jiného bez vaření jen zahřívání. Ani v jednom případě med nezhoustl. Jak je to možné????? :-\

  • nikca | 1. 5. 2015 20:14

    Mam dotaz,zhoustlo to tady nekomu? Delam dnes med podle tohoto receptu a porad je to strasne tekute ;-) dekuji za odpoved

  • viols | 25. 4. 2015 13:57

    Ja jsem to udelala s pampeliskama tak, ze jsem dala k pampeliskam kys.citronovou a cukr varila pul hodiny pote precedila a znovu varila dve hodiny i s pomerancem (alergie na citrony), dle potreby jsem pridavala cukr az med zacl houstnout, cukr jsem davala trtinovy, med pak neni zluty, ale hnedy. ;-) ;-)

  • dave | 6. 5. 2014 21:10

    ano vareit se vsim tak pul hodky a pak nechat 24 hodin odstat pak pres cednik a varit s cukrem tak hodku dve

  • dave | 6. 5. 2014 21:08

    lepsi nechat 24 hodin se vsim vsudy odstat a pak slit

  • Milan Potůček | 27. 4. 2014 00:58

    Dobry den, mohu se zeptat, zda je mozne dat mene cukru, dejme tomu tak 750 g? Dekuji za odpoved.

  • Lída | 25. 4. 2014 14:25

    ...děkuji za recept - zrovna je to aktuální... jen mi uniká trochu jeden detail... Když přidám citron až do přeceděného "vývaru" a vařím 1,5 hodiny tak pak to hustý liju do skleniček přes cedník?? Nemá se citron vařit už s pampeliškama? :-\ ...budu ráda za odpověď od kohokoliv kdo to už zkusil ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2014 19:59

    ...no jo, všude je žluto ;-) , zkuste i sedmikráskový

  • silvik T.
    silvik T. | 7. 4. 2014 08:09

    Medík úžasný :)

  • anonim | 24. 5. 2013 18:20

    dobré no zatim se to daří snat se to povede..... pro lepší chut sem tam dal místo dvou tři, takže jako hustý :-))

  • Anonymous | 10. 5. 2013 11:11

    Krasa medik se podaril vse jak ma byt a deti maji radost

  • Šárka Klimešová | 2. 6. 2008 22:07

    recept znám v drobné úpravě jako prostředek na usnadnění vykašlávání při nachlazení-dobré, zdravé a účinné, pro pochutnání děláme doma z květů akátu-dávám za jedna:o)

  • Zdenka Korábová | 8. 5. 2008 15:06

    Mrkněte na ..labužníka.., je tam hodně pampeliškových nápad

  • Monika V. | 22. 5. 2007 15:05

    Děkuji za přidání fota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Cukr krystal Pampeliška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená polenta se sýrem

Zapečená polenta se sýrem

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Majolková krkovička se sýrem

Majolková krkovička se sýrem

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Gulášová polévka z kuřecích žaludků

Utopenci z vajec

Utopenci z vajec

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Rajčatové smoothie

Rajčatové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

43
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
41
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
32
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
32
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Vosí hnízda III.
Vosí hnízda III.

Zajímavé články

Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
AHA.cz Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Konec s Danielou? Brzobohatý promluvil o další ženě

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Lněné šaty od 550 Kč: Které střihy zakryjí boky a komu bude slušet mini?

Ženy.cz Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Nejčastější mýty o zubech, které ohrožují zdraví dutiny ústní

Blesk.cz Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

Marie Rottrová nazpívala nový hit: Hraje celá rodina!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 31 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

5 signálů, které prozradí, že jste potkali někoho z minulého života

Další doporučené recepty:

Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact