• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg cukr
    • 40
      g droždí
    • 1
      l pampeliška květy i s kalíšky
    • 2,50
      l vařící voda na spaření květů
    • 2
      l voda na sirup
    • 2
      ks citron na kolečka
    • 2
      ks pomeranč na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Svařené víno

Svařené víno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 3. 5. 2017 21:55

    Kolik je to prosím hlaviček na jednu dávku

  • Fligii | 3. 5. 2017 14:19

    Ano může, Doma dělámé víno a medovinu... obojí ze sušeného a funguje to skvěle. Jen nesmí být moc staré jinak se nechytne, a nebude to kvasit.

  • Renata | 18. 4. 2017 14:42

    může být i sušené droždí ?

  • Andrea | 18. 4. 2017 14:38

    kolik by asi ?mělo být květů

  • pavlik | 24. 6. 2016 14:18

    pokud nemáte kvasnou zátku,v pohodě vystačí propíchnutý kondom-rada prodavačky a osvědčila se <3

  • Červíček | 14. 5. 2016 14:24

    Nevadí, citrony a pomeranče klidně na malý kousky, taky to tak máme. Nemusí se stát, že ovoce klesne, to nevadí. Ale doporučuju si zajít pro kvasnou zátku a pro korek někam do domácích potřeb, obojí vyjde pod stovku. Pak doporučuju eště zakápnout voskem kolem kvasnej zádky i kolem hrdla, kvašení má probýhat bez vzduchu.

  • Dan | 13. 5. 2015 22:01

    Víno je bombové, obrovský úspěch :)... dělám ze 4 dávek už třetím rokem... 8-)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:14

    kvasí i po zcezení už 4 měsíce a nepřestává? :)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:12

    zajímalo by mne, jak to dopadlo? po 6 týdench jsme ho slili, znovu zavřeli a čekali, že pomalu kvasit přestane. ne. máme už konec září a kvasí pořád (v demižonu s kvasnou zátkou, už tedy bez těch citrusů).

  • allena89
    allena89 | 29. 6. 2014 20:12

    Tak musím říct, že víno mělo velký úspěch. Pořádně vychlazené připomíná Veltlínské. Měla jsem ho v plastovém 5-litrovém kanystru a na víčku propíchanou potravinovou fólii, ovoce zůstalo nahoře, ale víno je krásně čiré a chuť je nasládlá, velice zajímavá.

  • silvik T.
    silvik T. | 26. 5. 2014 07:56

    Po uplynutí 6 týdnů ovoce stále plavalo nahoře.Promíchala jsem to ode dna a scedila.Mam z jedné dávky přesně 4l.Po ochutnání,mi to přišlo hodně kyselé a to mám ráda přírodní vína.Ale to se dá pro příště změnit,že přidám víc cukru.Samozřejmě je to na chuti každého.Dělala jsem to v laických podmínkách,tak,že jsem nechala víno kvasit jen v hrnci přikrytém utěrkou.Takže vzniklo něco jako burčák.Nevim,jestli to tak má být.Nicméně mě víno moc chutná :) a myslim,že dlouho nevydrží :D .

  • Juan | 19. 6. 2013 18:57

    Zdravím všechny, víno mi bublá skoro měsíc a půl a ovoce je pořád nahoře :-( nevypadá to, že by za čtyři dny chtělo klesnout. Mám čekat až to klesne? Musí to být dole? Kdy vám to kleslo? Díky.

  • Lucie | 11. 5. 2013 19:49

    prosím, mám klasický demižon s úzkým hrdlem, můžu tam narvat pomeranče a citrony v malých kouscích? a hlavně to droždí, rozpustit ve vodě? pak bych přes otvor dala celofán a propíchala, co vy na to, děkuju, dělám ho poprvé :-)

  • Juan | 9. 5. 2013 12:22

    :-)) ráno už to bylo zase dole a je to ok, postavil jsem to do lavoru a uteklo jen trošku. Akorát jsem se bál, že mi ty pomeranče a citróny nahoře ucpou trubku a celé to vystřelí :-))

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:06

    Kvasné bublátko koupíš skoro v každé drogerii, možná i tu kvasnou zátku.... Jinak vám tam poradí...... ;)

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:04

    Nesmíš to zalít až do vrchovata.... Ten začátek je hodně bouřlivý.... Pamatuju si, že jsem takhle vyráběl doma v paneláku víno ze špendlíků a použil jsem taky droždí.... Potom jsem musel vymalovat celý pokoj.... ;-) :-))

  • Juan | 8. 5. 2013 00:16

    Udělal jsem 2 dávky do 10L demižonu a leze mi to už po chvíli véééén. :-(

  • radana kovacova | 6. 6. 2005 15:08

    Muzu se zeptat, co je to kvasna zatka a kde se da sehnat? A jak se rozpousti drozdi, normalne rozmichat v trosce vody? Poradte zacatecnici, dik :-)

  • Luboš Votava | 23. 5. 2005 12:58

    Dobrý dentohle je taková fakt dobrá osvědčená klasika, kterou zná a má jí ve svém seznamu recetpů i moje mamka.Někde v moderní knížce jsem vyčetl recept,kde bylo použito vinných kvasinek- řekl jsem si zkusím to - bral jsem to za děsnou novinku.Pak se ukázalo,že tohle je dávno známé a používá se droždí.Hodnotím za 1S pozdravem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Červen Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Pampeliška Pomeranč Vařící voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Fofr koláč

Fofr koláč

Roláda z esíček

Roláda z esíček

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Lahodná lepivá vepřová žebírka

Špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Uzena polévka se zeleninou a bramborem.

Uzena polévka se zeleninou a…

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

109
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
101
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
58
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
57
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
53
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

Survivor opustil další hráč: Vyletěl adept na vítězství!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Pálivá topinka cibulka
Pálivá topinka cibulka
Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact