• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 29
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg cukr
    • 40
      g droždí
    • 1
      l pampeliška květy i s kalíšky
    • 2,50
      l vařící voda na spaření květů
    • 2
      l voda na sirup
    • 2
      ks citron na kolečka
    • 2
      ks pomeranč na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Svařené víno

Svařené víno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 3. 5. 2017 21:55

    Kolik je to prosím hlaviček na jednu dávku

  • Fligii | 3. 5. 2017 14:19

    Ano může, Doma dělámé víno a medovinu... obojí ze sušeného a funguje to skvěle. Jen nesmí být moc staré jinak se nechytne, a nebude to kvasit.

  • Renata | 18. 4. 2017 14:42

    může být i sušené droždí ?

  • Andrea | 18. 4. 2017 14:38

    kolik by asi ?mělo být květů

  • pavlik | 24. 6. 2016 14:18

    pokud nemáte kvasnou zátku,v pohodě vystačí propíchnutý kondom-rada prodavačky a osvědčila se <3

  • Červíček | 14. 5. 2016 14:24

    Nevadí, citrony a pomeranče klidně na malý kousky, taky to tak máme. Nemusí se stát, že ovoce klesne, to nevadí. Ale doporučuju si zajít pro kvasnou zátku a pro korek někam do domácích potřeb, obojí vyjde pod stovku. Pak doporučuju eště zakápnout voskem kolem kvasnej zádky i kolem hrdla, kvašení má probýhat bez vzduchu.

  • Dan | 13. 5. 2015 22:01

    Víno je bombové, obrovský úspěch :)... dělám ze 4 dávek už třetím rokem... 8-)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:14

    kvasí i po zcezení už 4 měsíce a nepřestává? :)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:12

    zajímalo by mne, jak to dopadlo? po 6 týdench jsme ho slili, znovu zavřeli a čekali, že pomalu kvasit přestane. ne. máme už konec září a kvasí pořád (v demižonu s kvasnou zátkou, už tedy bez těch citrusů).

  • allena89
    allena89 | 29. 6. 2014 20:12

    Tak musím říct, že víno mělo velký úspěch. Pořádně vychlazené připomíná Veltlínské. Měla jsem ho v plastovém 5-litrovém kanystru a na víčku propíchanou potravinovou fólii, ovoce zůstalo nahoře, ale víno je krásně čiré a chuť je nasládlá, velice zajímavá.

  • silvik T.
    silvik T. | 26. 5. 2014 07:56

    Po uplynutí 6 týdnů ovoce stále plavalo nahoře.Promíchala jsem to ode dna a scedila.Mam z jedné dávky přesně 4l.Po ochutnání,mi to přišlo hodně kyselé a to mám ráda přírodní vína.Ale to se dá pro příště změnit,že přidám víc cukru.Samozřejmě je to na chuti každého.Dělala jsem to v laických podmínkách,tak,že jsem nechala víno kvasit jen v hrnci přikrytém utěrkou.Takže vzniklo něco jako burčák.Nevim,jestli to tak má být.Nicméně mě víno moc chutná :) a myslim,že dlouho nevydrží :D .

  • Juan | 19. 6. 2013 18:57

    Zdravím všechny, víno mi bublá skoro měsíc a půl a ovoce je pořád nahoře :-( nevypadá to, že by za čtyři dny chtělo klesnout. Mám čekat až to klesne? Musí to být dole? Kdy vám to kleslo? Díky.

  • Lucie | 11. 5. 2013 19:49

    prosím, mám klasický demižon s úzkým hrdlem, můžu tam narvat pomeranče a citrony v malých kouscích? a hlavně to droždí, rozpustit ve vodě? pak bych přes otvor dala celofán a propíchala, co vy na to, děkuju, dělám ho poprvé :-)

  • Juan | 9. 5. 2013 12:22

    :-)) ráno už to bylo zase dole a je to ok, postavil jsem to do lavoru a uteklo jen trošku. Akorát jsem se bál, že mi ty pomeranče a citróny nahoře ucpou trubku a celé to vystřelí :-))

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:06

    Kvasné bublátko koupíš skoro v každé drogerii, možná i tu kvasnou zátku.... Jinak vám tam poradí...... ;)

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:04

    Nesmíš to zalít až do vrchovata.... Ten začátek je hodně bouřlivý.... Pamatuju si, že jsem takhle vyráběl doma v paneláku víno ze špendlíků a použil jsem taky droždí.... Potom jsem musel vymalovat celý pokoj.... ;-) :-))

  • Juan | 8. 5. 2013 00:16

    Udělal jsem 2 dávky do 10L demižonu a leze mi to už po chvíli véééén. :-(

  • radana kovacova | 6. 6. 2005 15:08

    Muzu se zeptat, co je to kvasna zatka a kde se da sehnat? A jak se rozpousti drozdi, normalne rozmichat v trosce vody? Poradte zacatecnici, dik :-)

  • Luboš Votava | 23. 5. 2005 12:58

    Dobrý dentohle je taková fakt dobrá osvědčená klasika, kterou zná a má jí ve svém seznamu recetpů i moje mamka.Někde v moderní knížce jsem vyčetl recept,kde bylo použito vinných kvasinek- řekl jsem si zkusím to - bral jsem to za děsnou novinku.Pak se ukázalo,že tohle je dávno známé a používá se droždí.Hodnotím za 1S pozdravem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Červen Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Pampeliška Pomeranč Vařící voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová pomazánka s vejcem

Celerová pomazánka s vejcem

Rybízový čaj

Rybízový čaj

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Kuskus s mletým masem

Kuskus s mletým masem

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Čínská dýně

Čínská dýně

Red velvet cupcakes

Red velvet cupcakes

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Bylinková dýně s balkánským sýrem

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

29
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
27
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
26
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest
24
Hrnková buchta s kokosem a polevou
Hrnková buchta s kokosem…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Slavné krásky v černé: Tohle jsou triky stylistky, jak v ní nevypadat nudně!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SLEDOVALI JSME ONLINE: Poslední mejdan pro Bartošku! Kdo pařil až do rána?

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

5 znamení zvěrokruhu, která se pořád vracejí ke svým ex: Kdo věří na druhé šance?

Další doporučené recepty:

Pálivá topinka cibulka
Pálivá topinka cibulka
Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact