pangasius
filety - 1/2-1 ks na osobu (nebo kuřecí maso)
sůl
pepř mletý
thajská červená kari pasta
(koupíte v Albertovi)
1
ks
paprika
barevná nebo pórek či hrášek
olej
mléko
trochu (pro 4 os. max. 100ml)
rýže ve varném sáčku
postačí 1/2 sáčku na osobu
sýr
Postup přípravy receptu
1
Na mírně rozpáleném oleji osmahneme 2 minuty kari pastu (na 4 osoby stačí 1/2 sáčku, kdo chce hodně pikantní, dá celý, já dala půl pro sebe a šly plameny). Zalijeme trochou mléka, přidáme mírně osolenou a opepřenou rybu (buď nakrájenou předem nebo nakouskujeme až na pánvi, když už je hotová) a podusíme.
2
Před dokončením ryby přidáme nakrájenou papriku a uvařenou rýži a promícháme.
3
Na talíři sypeme strouhaným sýrem.
4
Můžeme také upravit jako omáčku a také použít kuřecí maso místo ryby, jen místo mléka použijeme celou šlehačku (nebo kokosové mléko) a dle potřeby dohustíme a ochutíme.