Do mixéru dejte pomazánková másla. Z moravanky nebo hradištanky vylijte nálev a dejte také do mixéru. Vše rozšlehejte, když bude pomazánka řidší, tak přidejte pomazánkové máslo. Pomazánku můžeme i vymíchat, ale není tak jemná.
2
Výborné na chlebíčky, ale i na rohlík jako svačinka. Rychlá příprava.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
lenka
|18. 6. 2007 17:15
Já tuto pomazánku dělám také. Mám na zeleninu takové mačkadlo podobné lisu na česnek, jen je trochu větší otvor na potravinu. Kdysi jsem ho zakoupila v Budějovicích na výstavě Hobby. Zeleninu namačkám do misky, přidám příp. i salám gothaj apod. a spojím s pomazánkovým máslem. Nejlepší je pomazánka, když je tam pěkná feferonka. Dávám jedničku* a doporučuji vyzkoušet!
Olga
|18. 6. 2007 14:18
tuto pomazánku už znám dlouho a osvědčila se mi na chlebíčky.Je sice ostřžejší,ale máme ji rádi.Ještě přidávám Lučinu.
Zuzana Šindlerová
|4. 3. 2006 17:37
Dělám ji z jedné Moravanky, 1 pomazánkového másla a 15-20 dkg měkkěho salámu. Moravanku se salámem pomelu a smíchám s pom. máslem. Je výborná na jednohubky, zapíjí se vínkem.
Zuzana Wiesnerová
|24. 12. 2005 10:29
Vyzkoušela jsem a moc nám nechutnala.
Jana
|17. 11. 2005 18:47
udělala jsem ji z 1 Moravanky a 2 pomazánkových másel, je pravda taková pikantnější a nakyslejší díky té steriované zelenině. A taky jsem ji hodně osolila. Uvidím zítra, jak bude chutnat, nechám ji odležet v ledničce.