Mléko si metličkou vyšleháme s moukou, solí a vejci. Směs necháme stát a odpočívat cca půl hodiny. Pak na rozpáleném oleji smažíme tenké slabé placky z obou stran dozlatova nejlépe tak, že těsto nalijeme do středu mastné rozpálené pánve střední naběračkou a pomalým pootáčením pánve ve vzduchu těsto rovnoměrně po pánvi rozlijeme do všech stran a dále na plotýnce dosmažíme. Z uvedeného množství je podle tloušťky palačinek + - 16 kusů.
2
Na trošce oleje osmažíme pokrájenou cibuli dosklovata. Pak k ní osmažit přidáme i pokrájené uzené maso, které opepříme. Následně přisypeme okapané zelí, které mírně osolíme, osladíme, promícháme a pod poklicí krátce dusíme doměkka (na skus). Dle potřeby můžeme podlít, ale většinou to není nutné, jelikož cukr nám ze zelí uvolní dost tekutiny k jeho podušení.
3
Hotové palačinky sypeme zelnou směsí a buď nadvakrát přehneme nebo zavineme. Pokud jsme milovníky česneku, palačinky před plněním nejprve potřeme česnekovou pastou (česnek s troškou soli utřeme na kašičku a smícháme s kapkou oleje aby šla dobře roztírat).
4
Pokud chceme pokrm bezmasý, použijeme uzené tofu nebo šmakouna místo uzeného.