g
ovesné vločky
ještě lepší jsou ovesné vločky s klíčky
0,25
l
mléko polotučné
může být i odtučněné, nejlepší je ale plnotučné
1
ks
vejce
olej
Postup přípravy receptu
1
Smícháme ovesné vločky a mouku, přidáme vajíčko a mléko. Těsto pořádně promícháme nebo rozmícháme mixérem. Necháme asi 5 - 10 minut odležet, aby vločky trochu nabobtnaly. Vytvoří se řídké těsto jako na klasické palačinky.
2
Vezmeme mašlovačku, trochu namočíme v oleji a potřeme s ní před každou palačinkou jemně pánvičku. Vlijeme trochu těsta, rozetřeme a osmažíme s obou stran.
3
Na palačinky můžeme dát marmeládu, nutelu, zakysanou smetanu či měkký tvaroh, který rozmícháme s medem a s vanilkovým cukrem, na palačinky s tvarohem je výborné ovoce jako nektarinky, borůvky, jahody...
4
Samozřejmě můžeme dělat i na slano, např. se špenátem.