Mouku a vejce rozmícháme v 0,5 l mléka. Na rozpálené pánvi usmažíme klasické palačinky.
2
V troše mléka rozmixujeme tvaroh, do směsi přidáme kopr a osolíme dle chuti.
3
Hotové palačinky potíráme tvarohovo koprovou pomazánkou. Na potřenou palačinku klademe plátky lososa a vše vrstvíme na sebe v pořadí - palačinka, pomazánka, losos a zase palačinka a tak pořád dál. Nakonec vzniklý dort krájíme do tvaru nám libého. Podáváme za studena.
4
Rusové velmi často podávají palačinky (tedy bliny) ve slané úpravě. Losos a kaviár hrají první housle, terpve až pak následuje marmeláda, tvaroh, kondenzované mléko. Zpočátku jsem tomu nevěřil, ale chutná to výborně.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Di
|27. 4. 2008 16:46
Aha, tak to jsem zase o něco chytřejší. Zkusím to, palačinky mám raději než lívanečky.
Ivo Slanina
|27. 4. 2008 16:39
ta smetana vypada jako dobry napad - vyzkousim. Bliny jsou opravdu nase palacinky, obdobe livancu se tu rika blincik.
Di
|21. 4. 2008 13:38
Souhlasím, s lososem a kysanou smětanou dělám lívanečky a je to dobrota. Myslím si ale, že bliny jsou spíše lívanečky (i když nekynuté) než palačinky. V každém případě toto je lákavý recept.