Za občasného míchání podusíme oloupaná a nakrájená jablka (trochu je zastříkneme vodou). Přidáme práškový cukr, rozinky, skořici a kůru. Touto náplní naplníme klasicky upečené palačinky. Svinuté palačinky klademe na pekáč. Z bílků a krystalového cukru ušleháme tuhý sníh a ozdobně ho nastříkáme po celé délce palačinek. V horké troubě zapečeme, dokud sníh nedostane pěknou barvu. Zlehka posypeme přes sítko práškovým cukrem a hned podáváme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana Řezníčková
|19. 1. 2009 10:03
Tak jsem tento recept objevila na fotce v "náhodném receptu" a moc se mi líbí. Určitě ho vyzkouším !
Tereza Jarčušková
|26. 4. 2006 06:53
Janka, ja pri pečení palaciniek do cesta vôbec cukor nedávam. Stačí osladená náplň.
Jana H.
|25. 4. 2006 18:04
Moc dobré, s jablky lepší jak s tvarohem. Budu dělat častěji, jak jen to zvýšený cukr dovolí. Pravda je , že jsem místo cukru dala umělé sladidlo ale i v těch jablkách cukr takže musím opatrně. Bezva recept. Jana H.
Di
|2. 3. 2006 19:56
Právě jsme dojedli, palačinky byly "dobré aj krásne", nebo možná spíše vynikající, protože dobrá je za 3, ale tyhle byly za 1 (přidám, až budu u jiného počítače). Kyselejší nápň, sladčí sníh (navrchu jsem je už raději necukrovala), tenounké těsto. Dobrý nápad, jak upotřebit například v létě hojně padající jablka.
Tereza Jarčušková
|28. 2. 2006 08:22
Pani Di, to nevadí, že máte jablkový lekvár ochutený medom, keď pekne sneh nastriekate a zapečiete dozlata, budú dobré aj krásne. A je to aj rýchle.
Di
|28. 2. 2006 07:25
V lednici čeká na případné využití pár bílků, nespotřebovaná jablková povidla (jen je nich med místo cukru) a rozinky namočené v rumu. To je přímo výzva!
Tereza Jarčušková
|27. 2. 2006 12:30
Ďakujem : )))
Alena Hanusová
|27. 2. 2006 11:19
Paní Terezo, Vaše recepty ..to je samý skvost! Už jsem si jich spoustu uložila a těším se, až je všechny vyzkouším. Ukládám i tenthle. A přeji Vám (ale i nám) ještě spoustu nápadů a inspirací. Pište!!!!!