• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinky s chřestem

autor: Bonaire
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinky s chřestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • olej
  • Náplň
    • bílý chřest v nálevu
    • toastová šunka
    • muškátový květ
    • sýr
  • Bešamel
    • 4
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko dle potřeby
    • muškátový květ na špičku nože
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
2
Když je těsto hladké necháme ho odpočinout přes noc v lednici. Důležité!
3
Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
4
Rozpálíme pánev se silným dnem asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Protože máme rozpálenou pánev, víme, že olej se skoro okamžitě rozehřeje na správnou teplotu. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená, jinak výsledkem budou gumové placky místo tenkých palačinek.
5
Pánev nakloníme a na horní okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto přesně pokryje její dno. První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět jak na to.
6
Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly.
7
Jednotlivé stonky chřestu obalíme plátkem šunky.
8
Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (Niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou. Palačinky naklademe vedle sebe do obdélníkové zapékací misky, zalijeme bešamelem a při teplotě 200 °C (teplovzdušná 180 °C) zapékáme, až bešamel vytvoří místy hnědou kůrku a bubliny, asi 20 minut podle trouby.
9
Bešamel připravíme ze 4 lžic másla do kterého rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a trochu osmahneme. Pak přidáváme mléko za stálého míchání na mírném ohni až hmota dosáhne konzistence řídké bramborové kaše. Nakonec vmícháme na špičku nože muškátový květ a špetku soli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem

Masová minutka s chřestem

Masová minutka s chřestem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest v nálevu Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový květ Olej Sůl Sýr Toastová šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Višňová bublanina s mákem

Višňová bublanina s mákem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše a zdravě

Bramborovo-cuketová polévka jednoduše…

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

175
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
24
Dušené vepřové maso s hlívou
Dušené vepřové maso s…
22
Jablečná buchta
Jablečná buchta
21
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

Modelka Carolyn Murphy v 51 letech: Kráska bez make-upu

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact