• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinky s chřestem

autor: Bonaire
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinky s chřestem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto na palačinky
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 2
      hrnek mléko
    • 1
      špetka sůl
    • olej
  • Náplň
    • bílý chřest v nálevu
    • toastová šunka
    • muškátový květ
    • sýr
  • Bešamel
    • 4
      lžíce máslo
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • mléko dle potřeby
    • muškátový květ na špičku nože
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozmícháme v mléku a přidáme špetku soli. Potom přidáváme přes síto mouku (aby natáhla vzduch) a mícháme metličkou.
2
Když je těsto hladké necháme ho odpočinout přes noc v lednici. Důležité!
3
Druhý den přidáme lžičku oleje a znovu metličkou promícháme.
4
Rozpálíme pánev se silným dnem asi minutu a mašlovačkou potřeme olejem. Protože máme rozpálenou pánev, víme, že olej se skoro okamžitě rozehřeje na správnou teplotu. Po celou dobu smažení palačinek musí být pánev rozpálená, jinak výsledkem budou gumové placky místo tenkých palačinek.
5
Pánev nakloníme a na horní okraj nalijeme předpokládané množství těsta tak, že když pánví ve vodorovné poloze zatočíme, těsto přesně pokryje její dno. První palačinka se obvykle nepovede, ale při druhé už budeme vědět jak na to.
6
Hotové palačinky naskládáme na sebe a přikryjeme alobalem, aby neuschly.
7
Jednotlivé stonky chřestu obalíme plátkem šunky.
8
Každou palačinku posypeme trochou strouhaného sýra (Niva, ementál, čedar) a zatočíme kolem stonku chřestu se šunkou. Palačinky naklademe vedle sebe do obdélníkové zapékací misky, zalijeme bešamelem a při teplotě 200 °C (teplovzdušná 180 °C) zapékáme, až bešamel vytvoří místy hnědou kůrku a bubliny, asi 20 minut podle trouby.
9
Bešamel připravíme ze 4 lžic másla do kterého rozmícháme 2 lžíce hladké mouky a trochu osmahneme. Pak přidáváme mléko za stálého míchání na mírném ohni až hmota dosáhne konzistence řídké bramborové kaše. Nakonec vmícháme na špičku nože muškátový květ a špetku soli.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s chřestem

Těstoviny s chřestem

Masová minutka s chřestem

Masová minutka s chřestem

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Z mouky/obilovin Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý chřest v nálevu Hladká mouka Máslo Mléko Muškátový květ Olej Sůl Sýr Toastová šunka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Česnekovo-sýrová krémová polévka

Nekynutý závin

Nekynutý závin

Jednoduchý jahodový koláč

Jednoduchý jahodový koláč

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Zapečené brambory se smetanou a parmazánem

Zapečené brambory se smetanou a…

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
27
Švestková povidla
Švestková povidla
27
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

  • Recepty.cz
  • Palačinky s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact