Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme sůl, vejce, žloutek, mléko a vodu, všechno směrem ze středu zpracujeme v hladké těsto. Necháme 20 minut stát, potom ještě promícháme. Na teflonové pánvi rozpustíme 1 lžíci másla na každou palačinku, přidáme po malé naběračce těsta a při slabé teplotě pečeme palačinku po obou stranách 3-4 min. Potřeme džemem, srolujeme a podáváme teplé.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Chaloupka
|12. 1. 2011 19:34
hm.. jako rodilá Rakušanka jsem byla zvědavá, ale nic rakouského na tom nemůže shledat :o)
Di -
|12. 5. 2010 15:56
A co je na těch palačinkách rakouského? Vždyť takhle se dělají i v Čechách a receptů je tu na ně habaděj!
Blanka Wr.
|12. 5. 2010 12:18
Vzhledem k tomu, že v těstě není ani špetka pr. do pečiva, dala bych místo obyčejné vody perlivou vodu nebo minerálku. Používám a palačinky jsou nadýchanější. Ale možná by to už nebyly ty pravé Rakouské ......