Gothajský salám na vylepšení je něco jako... Dobrej fór, řekl bych. Dobrou!
Špenát dělám klasicky, jen místo jednoho balíčku dělám ze dvou. Přidam sůl, česnek(poměrně dost, milujeme ho), 3 vejce, mléko od oka a zahušťuji strouhankou (též od oka). Těsto na palačinky vylepšuji gothaj. salámem pokrájeným na malé kostičky.
Dělám podobně. Klasické omelety, špenát zahuštěný jíškou a vajíčkem, s cibulkou, pepřem a česnekem. Na talíři naplním, přehnu napůl a posypu strouhaným sýrem. V mikrovlnce nechám sýr povolit na 30 sekund.
Jako muž bych chtěl něco přidat. Špenát též dělám se sýrem ale smetanovým, nedávám pepř ale pˇidám trošku muškátového oříšku. Dobrou chuť.
Palačinky se špenátem dělám ale nápad s hořčicí a sýrem je opravdu dobrý. Já ještě přidávám do špenátu šunku nebo uzené. Taky je to dobré hlavně pro milovníky masa.