Palačinky: V mixéru smícháme mléko, vejce a mouku, přidáme špetku soli, konzistence těsta musí být tak akorát. Palačinky smažíme na olivovém oleji, který roztíráme mašlovačkou po pánvi.
2
Náplň: na troše oleje do zlatova osmahneme cibulku, přidáme špenát a dusíme 5 minut. Poté přidáme vejce na zahuštění a dochutíme solí, pepřem.
3
Palačinky potřeme tenkou vrstvou dijonské hořčice a na každou palačinku položíme plátek sýra. Špenátovou náplní potřeme polovinu palačinky a zamotáme. Nakonec dáme všechny palačinky tak na 5 minut do mikrovlnné trouby, aby se náplň náležitě propojila se sýrem a hořčicí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martin König
|19. 3. 2011 11:19
Gothajský salám na vylepšení je něco jako... Dobrej fór, řekl bych. Dobrou!
Katka
|20. 10. 2007 23:42
Špenát dělám klasicky, jen místo jednoho balíčku dělám ze dvou. Přidam sůl, česnek(poměrně dost, milujeme ho), 3 vejce, mléko od oka a zahušťuji strouhankou (též od oka). Těsto na palačinky vylepšuji gothaj. salámem pokrájeným na malé kostičky.
Jana Tichá
|9. 6. 2005 00:49
Dělám podobně. Klasické omelety, špenát zahuštěný jíškou a vajíčkem, s cibulkou, pepřem a česnekem. Na talíři naplním, přehnu napůl a posypu strouhaným sýrem. V mikrovlnce nechám sýr povolit na 30 sekund.
Tomáš Huf
|8. 6. 2005 19:39
Jako muž bych chtěl něco přidat. Špenát též dělám se sýrem ale smetanovým, nedávám pepř ale pˇidám trošku muškátového oříšku. Dobrou chuť.
Kateřina Hejnalová
|10. 3. 2004 15:33
Palačinky se špenátem dělám ale nápad s hořčicí a sýrem je opravdu dobrý. Já ještě přidávám do špenátu šunku nebo uzené. Taky je to dobré hlavně pro milovníky masa.