Vyšleháme těsto, necháme 20 minut odpočinout. V rozpáleném tuku smažíme 6-8 tenkých palačinek. Formu vymažeme máslem a střídavě vrstvíme palačinky, čokoládový pudink, uvařený z 1/2 litru mléka, 1 čokoládového pudinku a 4 lžic cukru. Na pudink rozetřeme tvarohový krém. Utřeme 250 g tvarohu s 1 vejcem, 1 lžící moučkového cukru, 50 g praženych sekaných mandlí a nastrouhané pomerančové kůry. Poslední vrstva je pudink a tvaroh. Vidličkou "projedeme" povrch, posypeme nasekanými mandlemi a při teplotě 200 °C pečeme zakryté 20 minut, dopékáme odkryté 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Oldřich Gargulák
|27. 7. 2008 11:43
Ještě by šlo puding roztírat ve formě a tvaroh natřít na další palačinku a tu pak šikovně plácnout do formy natřenou stranou dolů....Nebo, jak píše Tereza, napřet tvaroh-rozetřít a na to pak sáčkem(cukrářský se špičkou, nebo stačí mikrotenový s odstřženým růžkem) nastříkat cik-cak puding.
Eva Červenková
|27. 7. 2008 03:09
no, natřít to úplně nepůjde, takže asi spíš ,,pokydat" :-) a formu..já bych dortovou použila, ale nevím jestli by se tam vše vešlo, do pekáče by se to neskládalo tak hezky, ale šel by asi i líp vyložit peč.papírem..
Tereza J.
|26. 7. 2008 21:19
Jaqnka, ja by som to vymenila, na palacinku najprv tvarohový krém a potom puding. Veď je to jedno, ktorá vrstva pôjde prvá.
Jana Remková
|26. 7. 2008 21:13
No,zajímalo by mne,jak se ten tvaroh dá namazat na ten pudink?Asi to bude,jak já říkám,hatláma-patláma,že?A jakou formu použít?Předpokládám,že je to asi jedno,jen mne napadlo,že asi ne dortová,že?No,dám si to do oblíbených,každý pátek něco z těch sladkých jídel vařím,třeba se všem zavděčím.Díky za recept.
Eva Červenková
|25. 7. 2008 10:51
určitě :-)
lenka galvasová
|24. 7. 2008 19:00
Chtěla jsem se zeptat,zda na přikrytí je možné použít alobal.