Palačinky patří mezi velmi oblíbené sladké pokrmy a receptů na ně tak existuje snad nespočet. Tato palačinka je výjimečná zejména svojí přípravou, do pánve se vlije najednou celá dávka těsta a peče se v troubě. Pokud tedy neradi obracíte tenké placičky na pánvi, tento recept je přímo pro vás.
Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní pánev. Do mixéru dejte vejce, mléko, mouku, 2 lžíce cukru, semínka vanilky a krátce promixujte.
Rozpálenou pánev vyndejte z trouby, rozpusťte v ní lžíci másla, aby se rozteklo po celé ploše, vlijte těsto a pánev vraťte zpět do trouby.
Pracujte rychle, pánev by měla zůstat rozpálená. Palačinka se bude péct 20 minut. Asi po 10 minutách se její okraje začnou zvedat do výšky.
Mezitím pokrájejte blumy na měsíčky, hrozny na poloviny.
V pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte svitek skořice a ovoce pomalu restujte na mírnějším plameni 8 až 10 minut.
Přisypte cukr a nechte 2 až 3 minuty zkaramelizovat.
Palačinku vyndejte z trouby a ihned neste na stůl. Dokonale „nafouklá“ vydrží jen chvíli. Zasypte ji cukrem, ozdobte ovocem, naporcujte nožem a rozdělte na talíře