• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Pákistánský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pákistánský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička kari
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce kokos
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a všechny ostatní přísady. Na mírném dusíme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kanclirova
    kanclirova | 28. 11. 2014 18:45

    Pro mne nejlepší úprava lilku, kterou znám. Dělám často. S rýží, s pečenými brambory nebo s chlebem. Moc nám chutná. <3

  • Tamara | 20. 2. 2014 17:58

    Rada zkousim nova jidla, ale tohle mi vubec nechutnalo, kokos mi v jidle vylozene vadil, zato vseho ostatniho pocineje cibuli az po koreni bych pridala.

  • svišť | 28. 4. 2013 10:09

    Tento recept včetně fotografie vyšel v mimořádném vydání Praktické ženy č. 3/1999 - Kuchařka, senzační recepty z celého světa, i tam je postup takto stručný. Vzhledem k tomu, že "autor" použil fotografii z časopisu a ani postup více nerozepsal, nejspíš recept ani nevyzkoušel. Já jsem ho kdysi zkusila a chystám se na něj v nejbližší době znovu, jen ty lilky asi opražím nasucho. Jídlo je to chutné, ale dost mastné.

  • jares | 13. 11. 2010 20:16

    Dobré to bylo, také jsem ten lilek napřed orestoval téměř nasucho, cibulku pak udělal na troše oleje, přidal česnek, papričku, potom na to dal lilek a ostatní přísady, jogurt až ke konci, bál jsem se, aby se nějak nesrazil. Bohužel recept je dost stručný, možná by stálo za to ten postup napsat trochu podrobněji

  • Qwerty | 3. 9. 2007 20:07

    Mně se to povedlo myslím celkem slušně, olivovým olejem jsem raději šetřil a restoval jsem vypocený lilek skoro nasucho. S octem je potřeba taky citlivě, doporučuji přidávat dle chuti. Jinak pro příznivce netradičních chutí a spojení můžu doporučit.

  • somosaguas | 11. 3. 2007 11:39

    Fajn recept, pochutnal sem si, ale při vaření jsem používal vlastní invenci, jelikož výše uvedený postup nepovažuji za nejšťastnější.

  • Olga Andrlová | 1. 11. 2006 16:43

    Ano, je to dost mastné, ale VYNIKAJÍCÍ ! Stačí to trochu "naředit" a podávat se suchou ryží a vařeným kuřecím masem. Anebo lilek po usmažení odložit na papírový ubrousek. A to, že se kolečka lilku rozpadnou, to nás nerušilo. Chuť je špičková a zcela neevropská.

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:53

    A jeste dotaz, s cim se to vlastne ji? Nebo to je hlavni jidlo? Bylo to tak mastne, ze se to s necim muselo...

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:52

    Tak toto je bud opravdu nepovedeny recept, nebo jsem udelala nejakou fatalni chybu. Jak osmazit platky ze 4 lilku a pridat cibuli? To se prece vsechno najednou nevejde. Smazila jsem tedy platky lilku postupne, prisemz natahly desnou sposutu oleje. Pak jsem to vse dala zpatky a pridala podle receptu cibuli a pak ostatni suroviny. Ani jsem to jiz nemusela dusit, neb lilek se hned rozpadl a pustil vsechen tuk, ktery predtim nasal. Vysledkem byla otresna mastna kysela brecka. Opravdu 4 lzice octa? Kolik je spetka cukru? Ten kokos s mlekem to rozhodne nemohl zachranit. :-/

  • jana | 11. 5. 2005 06:47

    mhmh, mne se to nepovedlo. Asi jsem lilek dlouho dusila, byla z toho takova brecka. Lilek je nase oblibene jidlo, casto ho delam s bazalkou- lilek, hodne bazalky,cesnek, sojovka, pepr, event.sul, chilli papricky - vse osmazit na oleji,je to jidlo z Ciny. Pakistansky musim uidelat znovu, snad se mi podari.

  • simona mandova | 10. 5. 2005 15:55

    vyborne. bala jsem se toho kokosu i mleka, ale je to opravdu vynikajici, obzvlaste s opecenymi brambory v troube

  • Veronika V. | 2. 5. 2005 12:28

    Moc dobre, i bez feferonek. Jako v dalekych krajich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Dušení Pákistán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cukr Feferonka Kari Kokos Lilek Mléko Ocet Olej Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Třešňový koláč II.

Třešňový koláč II.

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

Lasagne s cuketou a slaninou

Lasagne s cuketou a slaninou

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Rýže s kari na smetaně

Rýže s kari na smetaně

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

Poslední sledované recepty

43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
20
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
17
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
15
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Krampol (†87) o strachu ze smrti a průběhu svého pohřbu

Krampol (†87) o strachu ze smrti a průběhu svého pohřbu

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

Jitka Boho (33): Rozchod s otcem syna!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným…
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové řízky s bešamelem
Palačinkové řízky s bešamelem
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact