• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Pákistánský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pákistánský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička kari
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce kokos
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a všechny ostatní přísady. Na mírném dusíme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Zapečený lilek

Zapečený lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kanclirova
    kanclirova | 28. 11. 2014 18:45

    Pro mne nejlepší úprava lilku, kterou znám. Dělám často. S rýží, s pečenými brambory nebo s chlebem. Moc nám chutná. <3

  • Tamara | 20. 2. 2014 17:58

    Rada zkousim nova jidla, ale tohle mi vubec nechutnalo, kokos mi v jidle vylozene vadil, zato vseho ostatniho pocineje cibuli az po koreni bych pridala.

  • svišť | 28. 4. 2013 10:09

    Tento recept včetně fotografie vyšel v mimořádném vydání Praktické ženy č. 3/1999 - Kuchařka, senzační recepty z celého světa, i tam je postup takto stručný. Vzhledem k tomu, že "autor" použil fotografii z časopisu a ani postup více nerozepsal, nejspíš recept ani nevyzkoušel. Já jsem ho kdysi zkusila a chystám se na něj v nejbližší době znovu, jen ty lilky asi opražím nasucho. Jídlo je to chutné, ale dost mastné.

  • jares | 13. 11. 2010 20:16

    Dobré to bylo, také jsem ten lilek napřed orestoval téměř nasucho, cibulku pak udělal na troše oleje, přidal česnek, papričku, potom na to dal lilek a ostatní přísady, jogurt až ke konci, bál jsem se, aby se nějak nesrazil. Bohužel recept je dost stručný, možná by stálo za to ten postup napsat trochu podrobněji

  • Qwerty | 3. 9. 2007 20:07

    Mně se to povedlo myslím celkem slušně, olivovým olejem jsem raději šetřil a restoval jsem vypocený lilek skoro nasucho. S octem je potřeba taky citlivě, doporučuji přidávat dle chuti. Jinak pro příznivce netradičních chutí a spojení můžu doporučit.

  • somosaguas | 11. 3. 2007 11:39

    Fajn recept, pochutnal sem si, ale při vaření jsem používal vlastní invenci, jelikož výše uvedený postup nepovažuji za nejšťastnější.

  • Olga Andrlová | 1. 11. 2006 16:43

    Ano, je to dost mastné, ale VYNIKAJÍCÍ ! Stačí to trochu "naředit" a podávat se suchou ryží a vařeným kuřecím masem. Anebo lilek po usmažení odložit na papírový ubrousek. A to, že se kolečka lilku rozpadnou, to nás nerušilo. Chuť je špičková a zcela neevropská.

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:53

    A jeste dotaz, s cim se to vlastne ji? Nebo to je hlavni jidlo? Bylo to tak mastne, ze se to s necim muselo...

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:52

    Tak toto je bud opravdu nepovedeny recept, nebo jsem udelala nejakou fatalni chybu. Jak osmazit platky ze 4 lilku a pridat cibuli? To se prece vsechno najednou nevejde. Smazila jsem tedy platky lilku postupne, prisemz natahly desnou sposutu oleje. Pak jsem to vse dala zpatky a pridala podle receptu cibuli a pak ostatni suroviny. Ani jsem to jiz nemusela dusit, neb lilek se hned rozpadl a pustil vsechen tuk, ktery predtim nasal. Vysledkem byla otresna mastna kysela brecka. Opravdu 4 lzice octa? Kolik je spetka cukru? Ten kokos s mlekem to rozhodne nemohl zachranit. :-/

  • jana | 11. 5. 2005 06:47

    mhmh, mne se to nepovedlo. Asi jsem lilek dlouho dusila, byla z toho takova brecka. Lilek je nase oblibene jidlo, casto ho delam s bazalkou- lilek, hodne bazalky,cesnek, sojovka, pepr, event.sul, chilli papricky - vse osmazit na oleji,je to jidlo z Ciny. Pakistansky musim uidelat znovu, snad se mi podari.

  • simona mandova | 10. 5. 2005 15:55

    vyborne. bala jsem se toho kokosu i mleka, ale je to opravdu vynikajici, obzvlaste s opecenymi brambory v troube

  • Veronika V. | 2. 5. 2005 12:28

    Moc dobre, i bez feferonek. Jako v dalekych krajich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Dušení Pákistán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cukr Feferonka Kari Kokos Lilek Mléko Ocet Olej Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát alá Verunka

Šopský salát alá Verunka

Brokolice s těstovinami a sýrovou omáčkou

Brokolice s těstovinami a sýrovou…

Linecký jablkový koláč

Linecký jablkový koláč

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Plněné knedle ve vajíčku

Plněné knedle ve vajíčku

Báječné ovocné řezy - krémeš

Báječné ovocné řezy - krémeš

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Lehký vajíčkový salát s jogurtem

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

103
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
34
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
29
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá cukrářka vyrábí ty nejkrásnější veganské dorty
Sladká krása, kterou je škoda sníst: Německá…
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným nápojem plným zdraví a chuti
Koprový čaj: Osvěžte tělo a duši jedinečným…
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou strouhankou i plněný Kyjev
Smažený řízek 7x jinak: Holandský, s bylinkovou…
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
AHA.cz Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Její partner už je minulost! Burešová představila nového chlapa

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

Moderátor Karel Šíp (79): Spor s Českou televizí! Kvůli Všechnopárty

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Horoskop na další týden: Kdo bude emočně na dně a kdo vkročí do nové životní etapy?

Další doporučené recepty:

Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným…
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové řízky s bešamelem
Palačinkové řízky s bešamelem
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact