• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
Napište svůj komentář k receptu

Pákistánský lilek

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pákistánský lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks lilek
    • 2
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 2
      ks feferonka
    • 0,50
      lžička zázvor - mletý
    • 0,50
      lžička kari
    • 1
      kelímek bílý jogurt
    • 2
      lžíce mléko
    • 2
      lžíce kokos
    • 4
      lžíce ocet
    • 1
      špetka cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

1
Lilky nakrájíme na plátky. Kokos namočíme v mléce. Cukr smícháme s octem. Na oleji usmažíme plátky lilku, přidáme nasekanou cibuli, utřený česnek a všechny ostatní přísady. Na mírném dusíme doměkka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Zapečený lilek

Zapečený lilek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kanclirova
    kanclirova | 28. 11. 2014 18:45

    Pro mne nejlepší úprava lilku, kterou znám. Dělám často. S rýží, s pečenými brambory nebo s chlebem. Moc nám chutná. <3

  • Tamara | 20. 2. 2014 17:58

    Rada zkousim nova jidla, ale tohle mi vubec nechutnalo, kokos mi v jidle vylozene vadil, zato vseho ostatniho pocineje cibuli az po koreni bych pridala.

  • svišť | 28. 4. 2013 10:09

    Tento recept včetně fotografie vyšel v mimořádném vydání Praktické ženy č. 3/1999 - Kuchařka, senzační recepty z celého světa, i tam je postup takto stručný. Vzhledem k tomu, že "autor" použil fotografii z časopisu a ani postup více nerozepsal, nejspíš recept ani nevyzkoušel. Já jsem ho kdysi zkusila a chystám se na něj v nejbližší době znovu, jen ty lilky asi opražím nasucho. Jídlo je to chutné, ale dost mastné.

  • jares | 13. 11. 2010 20:16

    Dobré to bylo, také jsem ten lilek napřed orestoval téměř nasucho, cibulku pak udělal na troše oleje, přidal česnek, papričku, potom na to dal lilek a ostatní přísady, jogurt až ke konci, bál jsem se, aby se nějak nesrazil. Bohužel recept je dost stručný, možná by stálo za to ten postup napsat trochu podrobněji

  • Qwerty | 3. 9. 2007 20:07

    Mně se to povedlo myslím celkem slušně, olivovým olejem jsem raději šetřil a restoval jsem vypocený lilek skoro nasucho. S octem je potřeba taky citlivě, doporučuji přidávat dle chuti. Jinak pro příznivce netradičních chutí a spojení můžu doporučit.

  • somosaguas | 11. 3. 2007 11:39

    Fajn recept, pochutnal sem si, ale při vaření jsem používal vlastní invenci, jelikož výše uvedený postup nepovažuji za nejšťastnější.

  • Olga Andrlová | 1. 11. 2006 16:43

    Ano, je to dost mastné, ale VYNIKAJÍCÍ ! Stačí to trochu "naředit" a podávat se suchou ryží a vařeným kuřecím masem. Anebo lilek po usmažení odložit na papírový ubrousek. A to, že se kolečka lilku rozpadnou, to nás nerušilo. Chuť je špičková a zcela neevropská.

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:53

    A jeste dotaz, s cim se to vlastne ji? Nebo to je hlavni jidlo? Bylo to tak mastne, ze se to s necim muselo...

  • Jana Burešová | 3. 2. 2006 18:52

    Tak toto je bud opravdu nepovedeny recept, nebo jsem udelala nejakou fatalni chybu. Jak osmazit platky ze 4 lilku a pridat cibuli? To se prece vsechno najednou nevejde. Smazila jsem tedy platky lilku postupne, prisemz natahly desnou sposutu oleje. Pak jsem to vse dala zpatky a pridala podle receptu cibuli a pak ostatni suroviny. Ani jsem to jiz nemusela dusit, neb lilek se hned rozpadl a pustil vsechen tuk, ktery predtim nasal. Vysledkem byla otresna mastna kysela brecka. Opravdu 4 lzice octa? Kolik je spetka cukru? Ten kokos s mlekem to rozhodne nemohl zachranit. :-/

  • jana | 11. 5. 2005 06:47

    mhmh, mne se to nepovedlo. Asi jsem lilek dlouho dusila, byla z toho takova brecka. Lilek je nase oblibene jidlo, casto ho delam s bazalkou- lilek, hodne bazalky,cesnek, sojovka, pepr, event.sul, chilli papricky - vse osmazit na oleji,je to jidlo z Ciny. Pakistansky musim uidelat znovu, snad se mi podari.

  • simona mandova | 10. 5. 2005 15:55

    vyborne. bala jsem se toho kokosu i mleka, ale je to opravdu vynikajici, obzvlaste s opecenymi brambory v troube

  • Veronika V. | 2. 5. 2005 12:28

    Moc dobre, i bez feferonek. Jako v dalekych krajich.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Dušení Pákistán Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Česnek Cibule Cukr Feferonka Kari Kokos Lilek Mléko Ocet Olej Sůl Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené rybí filety

Zapečené rybí filety

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou omáčkou

Těstoviny s brokolicovo-smetanovou…

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Hrníčkový šlehačkový dort

Hrníčkový šlehačkový dort

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Jahodovo-banánové muffiny

Jahodovo-banánové muffiny

Beskydský králík

Beskydský králík

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

373
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
234
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
116
Vepřová pečeně na kysaném zelí s hrnkovými knedlíky
Vepřová pečeně na…
98
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
74
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si jednoduše zamilujete!
Zdravý, lehký a jednoduchý na přípravu. Bulgur si…
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend ideálním dezertem do vedra
Nepečený dort 3x jinak: Oslaďte si víkend…
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Oblíbené evropské destinace: Připravte se na nová pravidla

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Módní souboj z Varů: Které hvězdy se utkaly ve výběru nejkrásnějších šatů?

Ženy.cz Vytvořte si chytrý letní šatník

Vytvořte si chytrý letní šatník

Blesk.cz ONLINE: Vary jdou do varu! Filmový festival startuje

ONLINE: Vary jdou do varu! Filmový festival startuje

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Nejlepší léčivé rituály pro každé znamení zvěrokruhu. Co pomůže právě vám?

Další doporučené recepty:

Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným…
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové řízky s bešamelem
Palačinkové řízky s bešamelem
  • Recepty.cz
  • Pákistánský lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact