Uvaříme čočku. Připravíme čerstvý či mražený listový špenát, můžeme přidat trochu česneku. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme zázvor nakrájený na plátky, ostatní koření, chvíli mícháme, pak přidáme čočku a nakonec špenát. Špenát můžeme přidat i syrový a chvíli míchat.
2
Podáváme s bílým či celozrnným pečivem k dobrému suchému bílému vínu.
Je to výborné, vaříme si ji často, určitě mohu doporučit. Do špenátu přidávám během dušení pár rajčat pokrájených na větší kousky. Nakonec se může přidat i osmažené uzené tofu, tím se také nic nezkazí. :-)
Marie
|29. 8. 2007 18:44
Vynikající oživení fádní čočky!!! Super. Radím nepřehánět se zázvorem, preferuji nasekat nadrobno a opravdu jenom špetičku (mluvím o čerstvém, sušený jsem nezkoušela).