ks
pórek
najemno nakrájený, menší, pokud je velký, stačí polovina
4
stroužek
česnek
najemno nakrájený, nebo utřený
1
ks
jarní cibulka
najemno nakrájená
1
lžička
grilovací koření
1
lžička
sůl
1
lžička
pepř mletý
tuk
1
plechovka
sterilovaný hrášek
malá
Postup přípravy receptu
1
Jsou to takové francouzské brambory v anglickém kabátě:-), jinak jídlo, co dům dal.
2
Uvařte brambory skoro do měkka (nebo použijte zbytek vařených z předchozího dne).
3
V kastrůlku poduste mrkev s pórkem, anglickou, česnekem a jarní cibulkou, okořeňte solí, pepřem a tymiánem. Vše nechejte vychladnout.
4
Mezitím si v misce rozšlehejte dvě vejce se solí, troškou grilovacího koření a kysanou smetanou. Šunku a špekáčky pokrájejte na kostičky, přidejte do misky okapaný sterilovaný hrášek.
5
Mrkvičku s pórkem a anglickou, šunku, uzeninu a hrášek smíchejte se smetanou.
6
Troubu předehřejte na 200 stupňů.
7
Z listového těsta vyválejte dvě kola o průměru 24 - 26 cm, podle toho, jak máte velkou dortovou formu. Tu vymažte (i když jde o listové těsto, je to lepší), já používám domácí sádlo. Na dno dortové formy dejte první kolo z těsta, vytáhněte okraje. Navrstvěte rovnoměrně připravenou směs.
8
Druhé kolo buď propíchejte, nebo do něj můžete vykrojit formičkami pár hvězdiček, srdíček, dírky tam být musí! Toto kolo položte na směs a okraje vejcem spojte se spodním těstem. Vršek hezky pomažte vajíčkem.
9
Pečte na 200 stupňů, cca 35 minut, až koláč krásně zezlátne. Směs uvnitř nebude úplně pevná, ale koláč to udrží, krájí se dobře a chutná znamenitě. Jen počítejte s tím, že je to hodně syté.