• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
Napište svůj komentář k receptu

Páj plněný pórkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páj plněný pórkem
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks pórek
    • 100
      g anglická slanina
    • 20
      g máslo
    • 150
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      ks žloutky
    • 1
      ks vejce na potření
    • sůl
    • pepř mletý
    • fazole na zatížení
  • Na těsto
    • 300
      g hladká mouka
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 50
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a zapracujte hladké nelepkavé těsto. Pokud je potřeba, můžete přidat trochu vody. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout. Pórek nakrájejte na kolečka, v sítku pořádně propláchněte, aby se vyplavil všechen písek. Slaninu nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťe máslo a vsypte slaninu. Restujte ji, až pustí tuk. Pak přidejte pórek a ještě 5 minut restujte. Opepřete, nechte vychladnout. Z těsta odkrojte dvě třetiny, rozválejte je a vyložte kulatou formu. Na těsto položte pečící papír a vsypte fazole na zatížení. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 10 minut, poté odstraňte papír s fazolemi. Korpus naplňte pórkem se slaninou. Ve smetaně rozmíchejte žloutky. Směs osolte a opepřete a vlijte na pórek. Ze zbylého těsta vyválejte plát a vykrojte z něj kruh o velikosti páje. Přeneste ho na náplň a do středu udělejte kulatý otvor. Potřete rozšlehaným vejcem a upečte (asi na 30 minut). Nechte vychladnout, vyndejte z formy a podávejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Páj s brambory, šunkou a zeleninou

Pastýřský koláč - Páj

Pastýřský koláč - Páj

Jablkový páj

Jablkový páj

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Listopad Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Fazole Hladká mouka Máslo Pepř mletý Pórek Smetana ke šlehání Sůl Vejce Voda Žloutek žloutky
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Nejfalešnější svíčková

Nejfalešnější svíčková

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

"Jahoďák" - dort

"Jahoďák" - dort

Pečená jehněčí kýta po středomořském způsobu

Pečená jehněčí kýta po středomořském…

Bílý roládový dort

Bílý roládový dort

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Vepřová panenka plněná sušeným ovocem

Doporučujeme

30 minut
Lečo s fazolemi a klobásou

Lečo s fazolemi a klobásou

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

45 minut
Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

Strouhaný koláč s tvarohem a borůvkami

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

38
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
36
Dýňová tortila
Dýňová tortila
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
25
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
22
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých pozitivních účinků plus recepty, které možná neznáte
Superpotravina týdne: Meloun. 6 překvapivých…
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Od pondělí do pátku: 5 snadných večeří z cukety
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu, pecky rozhodně nepatří do koše. Víme, co s nimi!
Letní pecky: Ať už z třešní, meruněk nebo melounu…
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
AHA.cz Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Žilková do toho praští? Svědectví z první ruky mluví za vše

Mimibazar Levandule: Provoní i léčí

Levandule: Provoní i léčí

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Porno v puse? 5 tipů na dokonalé sladkosti

Blesk.cz Nosková se vymanila z násilného vztahu: Z unavené Míši je zase sexy kočka!

Nosková se vymanila z násilného vztahu: Z unavené Míši je zase sexy kočka!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Nejhorší tchyně podle zvěrokruhu: Na které si musíte dát obzvlášť pozor?

Další doporučené recepty:

Paella s kuřetem
Paella s kuřetem
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Pákistánský lilek
Pákistánský lilek
  • Recepty.cz
  • Páj plněný pórkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact