Připrave si těsto. Prosejte mouku se solí. Vidličkou do mouky zapracujte na kousky nakrájené máslo. Pak přidejte žloutek rozmíchaný ve studené vodě a zapracujte hladké nelepkavé těsto. Pokud je potřeba, můžete přidat trochu vody. Těsto zabalte do fólie a nechte 30 minut odpočinout. Pórek nakrájejte na kolečka, v sítku pořádně propláchněte, aby se vyplavil všechen písek. Slaninu nakrájejte nadrobno. V pánvi rozpusťe máslo a vsypte slaninu. Restujte ji, až pustí tuk. Pak přidejte pórek a ještě 5 minut restujte. Opepřete, nechte vychladnout. Z těsta odkrojte dvě třetiny, rozválejte je a vyložte kulatou formu. Na těsto položte pečící papír a vsypte fazole na zatížení. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte 10 minut, poté odstraňte papír s fazolemi. Korpus naplňte pórkem se slaninou. Ve smetaně rozmíchejte žloutky. Směs osolte a opepřete a vlijte na pórek. Ze zbylého těsta vyválejte plát a vykrojte z něj kruh o velikosti páje. Přeneste ho na náplň a do středu udělejte kulatý otvor. Potřete rozšlehaným vejcem a upečte (asi na 30 minut). Nechte vychladnout, vyndejte z formy a podávejte.