• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • drcený kmín
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      ks brambory uvařené, středně velké
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto necháme vykynout.
2
Do pekáčku dáme sádlo, rozpustíme, přidáme lžičku vegetky a utřený česnek. Děláme malé hromádky (buchtičky) a promazáváme ochuceným sádlem. Povrch můžeme posypat hrubou solí, sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád.
3
Je to vynikající k pivu, nebo vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana L. | 10. 3. 2008 08:05

    Pagáčky se samozřejmě pečou v troubě tak, jako buchty až povrch zezlátne.Promazávají se,aby se při pečení neslepily a aby byly ochucené.Tento recept jsem získala na Slovensku ve sklípku.

  • Jana | 7. 3. 2008 19:31

    Souhlasim s Klárou, pravé pagáčky jsou, alespoň u nás, z těsta překládaného pomletými škvarkami, vykrajované kulatou formičkou a pečené bez promazávání.

  • Klára Keselyova | 7. 3. 2008 16:34

    Rada by som videla fotku, alebo postup, lebo podľa môjho vedomia ,pagáče, aj pagáčiky sú niečo celkom iné, než tu sa píše.Mne to pripadá skôr ako dukátové buchtičky na slano, bez polevy.

  • Jana P. | 7. 3. 2008 13:26

    A když se mají promazávat, tak teda jako rozkorojit?

  • Anonym | 7. 3. 2008 12:32

    Ale nikde není uvedeno, jak se dospěje k tomu, že je to jedlé. Ve friťáku tedy ne. Ten pekáček se dává do trouby a jak dlouho se to peče? Tedy jestli se to opravdu peče. Možná se to jí jen takpromazané sádlem.

  • Hana L. | 7. 3. 2008 11:20

    Autor receptu.: Ve friťáku nevím, nezkoušela jsem.Já dávám sádlo do pekáčku s vyšším okrajem,rozpustím, česnek prolisuji a přidám vegetku a rozmíchám. Pak na ten pekáček s těmito ingrediencemi přímo dávám malé buchtičky a zároveň je promazávám. Česnek se nepřipaluje.Jiný postup je také asi dobrý, ale to záleží na kuchařce a na zvyku.

  • Petr | 7. 3. 2008 09:21

    Já bych to pekl normalně na plechu třeba na pečícím papíru sádlo je pouze na mazání místo vajička jako na koláče

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:07

    já myslím, že se to sádlo rozpustí - jedno kde, klidně třeba v hrnečku v mikrovlnce a pak se sádlem pomazané buchtičky skládají do pekáče nebo hlubokého plechu vymazaného čistým sádlem nebo olejem a pečou se - normálně jako kynuté buchty. Nebo se to rozpouští a peče v tom samém pekáči? asi jsem taky natvrdlá. ale jestli se zase ten česnek pak vespod nepřipálí. verka

  • Jana Remková | 6. 3. 2008 11:12

    moc tomu nerozumím,do pekáčku tedy dáme to sádlo a pak je máme natírat tím sádlem z toho pekáčku?A ty buchtičky taky pečeme v tom pekáčku?Nešlo by to ve friťáku a pak pomazat tím sádlem s česnekem s vegetou?Prosím,budu moc ráda za odpověď a omlouvám se,že jsem natvrdlá.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Banánové jednohubky

Banánové jednohubky

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Zeleninový salát se sýrem a šunkou

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Buchta s rosolem

Buchta s rosolem

Maková bábovka - bez vajec

Maková bábovka - bez vajec

Krtkův dort II.

Krtkův dort II.

Roláda s nugátovým krémem

Roláda s nugátovým krémem

Přírodní krkovička se zelím

Přírodní krkovička se zelím

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
13
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
12
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
12
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

Premiéra filmu Springsteen: Setkání vdov Žbirkové a Patejdlové

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact