• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • drcený kmín
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      ks brambory uvařené, středně velké
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto necháme vykynout.
2
Do pekáčku dáme sádlo, rozpustíme, přidáme lžičku vegetky a utřený česnek. Děláme malé hromádky (buchtičky) a promazáváme ochuceným sádlem. Povrch můžeme posypat hrubou solí, sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád.
3
Je to vynikající k pivu, nebo vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana L. | 10. 3. 2008 08:05

    Pagáčky se samozřejmě pečou v troubě tak, jako buchty až povrch zezlátne.Promazávají se,aby se při pečení neslepily a aby byly ochucené.Tento recept jsem získala na Slovensku ve sklípku.

  • Jana | 7. 3. 2008 19:31

    Souhlasim s Klárou, pravé pagáčky jsou, alespoň u nás, z těsta překládaného pomletými škvarkami, vykrajované kulatou formičkou a pečené bez promazávání.

  • Klára Keselyova | 7. 3. 2008 16:34

    Rada by som videla fotku, alebo postup, lebo podľa môjho vedomia ,pagáče, aj pagáčiky sú niečo celkom iné, než tu sa píše.Mne to pripadá skôr ako dukátové buchtičky na slano, bez polevy.

  • Jana P. | 7. 3. 2008 13:26

    A když se mají promazávat, tak teda jako rozkorojit?

  • Anonym | 7. 3. 2008 12:32

    Ale nikde není uvedeno, jak se dospěje k tomu, že je to jedlé. Ve friťáku tedy ne. Ten pekáček se dává do trouby a jak dlouho se to peče? Tedy jestli se to opravdu peče. Možná se to jí jen takpromazané sádlem.

  • Hana L. | 7. 3. 2008 11:20

    Autor receptu.: Ve friťáku nevím, nezkoušela jsem.Já dávám sádlo do pekáčku s vyšším okrajem,rozpustím, česnek prolisuji a přidám vegetku a rozmíchám. Pak na ten pekáček s těmito ingrediencemi přímo dávám malé buchtičky a zároveň je promazávám. Česnek se nepřipaluje.Jiný postup je také asi dobrý, ale to záleží na kuchařce a na zvyku.

  • Petr | 7. 3. 2008 09:21

    Já bych to pekl normalně na plechu třeba na pečícím papíru sádlo je pouze na mazání místo vajička jako na koláče

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:07

    já myslím, že se to sádlo rozpustí - jedno kde, klidně třeba v hrnečku v mikrovlnce a pak se sádlem pomazané buchtičky skládají do pekáče nebo hlubokého plechu vymazaného čistým sádlem nebo olejem a pečou se - normálně jako kynuté buchty. Nebo se to rozpouští a peče v tom samém pekáči? asi jsem taky natvrdlá. ale jestli se zase ten česnek pak vespod nepřipálí. verka

  • Jana Remková | 6. 3. 2008 11:12

    moc tomu nerozumím,do pekáčku tedy dáme to sádlo a pak je máme natírat tím sádlem z toho pekáčku?A ty buchtičky taky pečeme v tom pekáčku?Nešlo by to ve friťáku a pak pomazat tím sádlem s česnekem s vegetou?Prosím,budu moc ráda za odpověď a omlouvám se,že jsem natvrdlá.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Nakládaná červená řepa

Nakládaná červená řepa

Mandarinkové řezy

Mandarinkové řezy

Salámový aspik

Salámový aspik

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Buchty s kypřícím práškem

Buchty s kypřícím práškem

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

53
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
38
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
27
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…
27
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
22
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

Geňova ex Finková: Druhá svatba nebude! Partner je stále ženatý...

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact