Typický španělský pokrm, který se vzdálené podobá našemu rizotu, není složitý na přípravu a je poměrně rychle hotový. K chuťově vyvážené směsi rýže, mořských plodů, rajčat a paprik, nezapomeňte přidat měsíčky citronu na dochucení. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku.
2
Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.