• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paella s mořskými plody
Napište svůj komentář k receptu

Paella s mořskými plody

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
6fotografií
Nahrát fotku
 

Typický španělský pokrm, který se vzdálené podobá našemu rizotu, není složitý na přípravu a je poměrně rychle hotový. K chuťově vyvážené směsi rýže, mořských plodů, rajčat a paprik, nezapomeňte přidat měsíčky citronu na dochucení. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks krevety
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      ks cibule bílá
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      ks zelená paprika
    • 2
      ks rajčata
    • 200
      g mořské plody
    • 300
      g kulatozrnná rýže
    • 1,20
      l vývar rybí, z mořských plodů nebo zeleninový
    • šafrán
    • sůl
    • 2
      ks citron k podávání

Postup přípravy receptu

1
Krevety usmažte ve velké pánvi na větším množství oleje. Stačí jim pár minut – jakmile zčervenají, jsou hotové. Vyndejte je a odložte na papírovou utěrku.
2
Česnek pokrájejte na plátky, cibuli a papriky nadrobno. Do pánve do oleje po krevetách dejte nejprve cibuli, poté česnek a papriky, nakonec přidejte pokrájená rajčata. Vše pár minut restujte. Přidejte mořské plody, rýži a vše zalijte vývarem. Dochuťte šafránem, solí a vařte 15–20 minut. Vývar se vsákne a rýže změkne. Poté přikryjte pánev utěrkou a pokrm nechte ještě 5 minut dojít.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

3
Na hotovou paellu naskládejte krevety a pokrájené citrony. Podávejte nejlépe s šumivým nebo bílým vínem.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Paella s kuřetem

Paella s kuřetem

Špagety s mořskými plody

Špagety s mořskými plody

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Maso & ryby & mořské plody Rizota Mořské plody (Dary moře) Krevety Mušle Garnáti Chobotnice Krabi FOOD
Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Citron Krevety Kulatozrnná rýže Mořské plody Olivový olej Rajčata Šafrán Sůl Vývar Zelená paprika

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jahodový pohár se šlehačkou

Jahodový pohár se šlehačkou

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Mňamka z listového těsta

Mňamka z listového těsta

Buchty jako od babičky

Buchty jako od babičky

Zdravý ovesný dortík

Zdravý ovesný dortík

Masová minutka na zeleno - rychle a chutně

Masová minutka na zeleno - rychle a…

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

135
Čertovský mls
Čertovský mls
87
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
50
Vanilkové semifredo
Vanilkové semifredo
45
Fežoáda
Fežoáda
40
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Horoskop na víkend 14.–15. 6. 2025: Kdo zatouží po dobrodružství a komu hrozí konflikt?

Další doporučené recepty:

Ožralé kuličky
Ožralé kuličky
Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Paella s kuřetem
Paella s kuřetem
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
  • Recepty.cz
  • Paella s mořskými plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact