Do hrnce dám vypéct klobásu nakrájenou na kolečka. Když je opečená, vyjmu ji a do výpeku vložím kuřecí prsa (klidně celá nebo překrojená na půl), opeču je z obou stran, aby se zatáhla a poté také vyjmu. Do hrnce přidám trochu olivového oleje na smažení. Cibuli nakrájenou na drobno nechám zesklovatět a vsypu rýži (suchou nepropláchnutou), kterou krátce opeču a míchám, aby byla obalena olejem.
2
Vložím zpět maso a klobásu, přidám papriky nakrájené na větší kostky a zaliji dvojnásobným množstvím vývaru než bylo rýže. Přidám koření dle chuti - lžičku tymiánu, půl lžičky kari a červené papriky, lžíci protlaku, zamíchám, přiklopím pokličkou a vařím do vyvaření vody (cca 25 min). Pak většinou ochutnám, zda je rýže hotová, kdyby byla ještě tvrdší a v hrnci žádná voda, přiliji trochu vody či vývaru a ještě chvilku povařím. Tento recept se možná zdá složitý, ale jakmile jej jednou uvaříte, podruhé už bude pro vás hračkou a ušpiníte jen jeden hrnec :-) Dobrou chuť.