Na plechu upečeme piškotové těsto z 5 vajec (z uvedených ingrediencí nebo podle vlastního receptu) a necháme vychladnout. Mezitím našleháme tuk s cukrem a přidáme mleté ořechy, zvlhčené mlékem). Připravíme si porcelánovou nebo skleněnou mísu (ideální je tvar komolého kuželu). Vypláchneme ji rumem a dno vyložíme plátem těsta podle velikosti mísy. Pokud to jde dáme na dno kolečko pečíčího papíru nebo alobalu, který potřeme rumem. Piškot v míse štědře pokapeme rumem a potřeme částí krému. Zbylé těsto nakrájíme na pruhy a na krém složíme další vrstvu piškotu. Opět pokapeme rumem a potřeme krémem. Postup opakujeme do vyčerpání surovin. U nepříliš široké mísy vystačí na 4 vrstvy piškotu a 3 krému. Nahoře musí být piškot. Vrchní vrstvu zatížíme třeba talířem nebo pokryjeme papírem na pečení či alobalem a zatížíme hrncem. Druhý den moučník vyklopíme (stěny nádoby objedeme nožem, pokud to je možné) a doupravíme krém na bocích.
2
Porce bohatě zdobíme neslazenou šlehačkou. Kdo nechce mít moučník příliš rumový, může použít zčásti čaj, třeba ochucený vanilkou, aby byl piškot dostatečně zvlhčený.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Airan
|14. 11. 2006 12:53
Mam skoro stejny recept, vypada to slozite ale ve zkutecnosti neni, je to vyborne:-)
Jana z VM
|14. 11. 2006 12:11
Di, díky za další zajímavý recept, už jej mám v oblíbených a příležitostně vyzkouším !!
Renata Marcínová
|14. 11. 2006 10:33
Je to obdoba dortu Malakov, který děláme v rodině již léta.Piškot ale nepeču, používám kulaté piškoty.