Žloutky oddělíme od bílků, bílky vyšleháme do husté pěny. Postupně přidáváme žloutky, cukr a lehce vmícháme prosátou mouku. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě na 200°C asi 8 minut.
2
Upečený korpus po delší straně rozkrojíme na poloviny. Jednu polovinu potřeme džemem a stočíme v tenkou roládu.
3
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem a smetanou vyšlehanou se ztužovačem. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií. Okapané ovoce nakrájíme na plátky, kterými střídavě vyložíme formu. Na ovoce rozetřeme 2/3 náplně a doprostřed podélně vmáčkneme roládu. Potřeme zbylou náplní a na ni položíme zbylý pruh korpusu tak, aby uzavíral formu.
4
Tunel dáme do ledničky na 2 hodiny ztuhnout. Pak ho pomocí fólie vyklopíme a fólii sejmeme. Želé připravíme podle návodu výrobce a tunel lžící po malých dávkách přelijeme. Dáme znovu ztuhnout do ledničky a pak krájíme porce, které zdobíme ovocem (jahodami, rybízem nebo malinami).