• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocný tart
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný tart

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný tart
Ovocný tart
Ovocný tart
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Korpus
    • 115
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      balení měkký tvaroh
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks pomeranč
    • želatina
    • ovoce jahody, maliny, ostružiny, borůvky, broskev, mango,...

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na korpus vytvořte hladké těsto a nechte v lednici hodinu odpočinout. Pak ho vyválejte a umístěte do formy na pečení (taková s tím vlnitým okrajem), dno propíchejte vidličkou a položte na něj pečící papír, na který nasypte rýži nebo fazole, aby se nenafouklo. Pečte na 190°C 10-15 minut. Cca 5 minut před dokončením pečení odstraňte rýži a nechte dopéct.
2
Připravte si přibližně půl litru želatiny (používám od Dr. Oetkera a stačí jeden balíček) - dodržte postup, ale místo vody přidejte ovocnou šťávu/džus/sirup z kompotu. Dejte na chvíli do lednice.
3
Tvaroh smíchejte s medem, pomerančovou kůrou a asi 3 lžícemi pomerančového džusu. Až korpus vychladne, dejte směs na dno a pak na ni vyskládejte ovoce. Želatinu použijte, když začne v lednici tuhnout - kdyby byla moc tekutá, vsákne se do korpusu a poničí strukturu, moc tuhá zase nepůjde rozprostřít. Zalijte předpřipravenou želatinou a dejte do lednice tak na hodinu a půl uležet a dotuhnout želatinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Med Měkký tvaroh Ovoce Pomeranč Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Široké nudle s kuřecím masem a nivou

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Majonéza ze zakysané smetany

Majonéza ze zakysané smetany

Sušenky á la OREO

Sušenky á la OREO

Orientální mrkvová polévka

Orientální mrkvová polévka

Anglická pečeně (Carvery)

Anglická pečeně (Carvery)

Jednoduché ovesné sušenky

Jednoduché ovesné sušenky

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Medovo-hořčičná marináda na kuře i lososa

Medovo-hořčičná marináda na kuře i…

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
18
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
15
Adžika směs z mletého masa
Adžika směs z mletého…

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Pohlreich u Krause neměl šanci! Znechucení diváci bijí na poplach

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz „Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

„Bába z ledu“ Kronerová ruší představení: Čeká ji operace

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Ovocný šnek
Ovocný šnek
Ovocný špíz z grilu
Ovocný špíz z grilu
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný tunel
Ovocný tunel
Ovocný tvaroh
Ovocný tvaroh
Ožralé kuličky
Ožralé kuličky
  • Recepty.cz
  • Ovocný tart
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact