• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný tart
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný tart

autor: TheKacabi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný tart
Ovocný tart
Ovocný tart
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
  • Korpus
    • 115
      g hladká mouka
    • 50
      g máslo
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 2
      ks žloutek
  • Náplň
    • 1
      balení měkký tvaroh
    • 2
      lžíce med
    • 1
      ks pomeranč
    • želatina
    • ovoce jahody, maliny, ostružiny, borůvky, broskev, mango,...

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na korpus vytvořte hladké těsto a nechte v lednici hodinu odpočinout. Pak ho vyválejte a umístěte do formy na pečení (taková s tím vlnitým okrajem), dno propíchejte vidličkou a položte na něj pečící papír, na který nasypte rýži nebo fazole, aby se nenafouklo. Pečte na 190°C 10-15 minut. Cca 5 minut před dokončením pečení odstraňte rýži a nechte dopéct.
2
Připravte si přibližně půl litru želatiny (používám od Dr. Oetkera a stačí jeden balíček) - dodržte postup, ale místo vody přidejte ovocnou šťávu/džus/sirup z kompotu. Dejte na chvíli do lednice.
3
Tvaroh smíchejte s medem, pomerančovou kůrou a asi 3 lžícemi pomerančového džusu. Až korpus vychladne, dejte směs na dno a pak na ni vyskládejte ovoce. Želatinu použijte, když začne v lednici tuhnout - kdyby byla moc tekutá, vsákne se do korpusu a poničí strukturu, moc tuhá zase nepůjde rozprostřít. Zalijte předpřipravenou želatinou a dejte do lednice tak na hodinu a půl uležet a dotuhnout želatinu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prune tart aneb netradičně opilý švestkový koláč

Prune tart aneb netradičně opilý…

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Jablečný koláč "Tart Tatin"

Malinový tart s mandlemi

Malinový tart s mandlemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Chlazení Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Máslo Med Měkký tvaroh Ovoce Pomeranč Želatina Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelníky

Zelníky

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Kuře na pomerančích

Kuře na pomerančích

Salát z červené řepy s křenem II.

Salát z červené řepy s křenem II.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Valašské frgály dle časopisu F.O.O.D.

Karamelový koláč

Karamelový koláč

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Buchta (koláč) z přesnídávek - jednoduchá a vláčná

Buchta (koláč) z přesnídávek -…

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

137
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
73
Pikantní vepřová pečínka
Pikantní vepřová pečínka
67
Dýňové placičky II.
Dýňové placičky II.
44
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…
35
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Ovocný šnek
Ovocný šnek
Ovocný špíz z grilu
Ovocný špíz z grilu
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný tunel
Ovocný tunel
Ovocný tvaroh
Ovocný tvaroh
Ožralé kuličky
Ožralé kuličky
  • Recepty.cz
  • Ovocný tart
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact