ks
droždí
mléko dle potřeby kokos nebo mleté ořechy, drobné ovoce – jahody
Postup přípravy receptu
1
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto rozdělíme na polovinu, každou polovinu vyválíme na 1 cm vysoko, posypeme kokosem, uložíme ovoce a stočíme do rolády.
2
Roládu stočíme do tvaru šneka a necháme ještě 20 min. kynout. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hod. při střední teplotě. Upečené šneky pocukrujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
nikah
|26. 3. 2015 13:06
Není mi jasné to balení do šneka. Výsledkem jsou tedy dva velké šneky ze dvou rolád, které se po upečení nakrájí? Nebo více malých šneků?
Marie Šindelová
|7. 5. 2009 13:41
super!
Jana Řezníčková
|7. 5. 2009 12:41
Velice pěkně to vypadá..... to je hrůza, tolik dobrých receptů, já nikdy nevím, co mám z toho všeho vlastně péct. Během týdne to pořád měním... jo, jo.. :))
Lada Kovářová
|6. 5. 2009 17:45
Foto přidáno.
Tereza J.
|4. 5. 2009 12:48
Ešte poznámka, žiadne piškóty, žiadny puding, obyčajné klasické kysnuté cesto. Keď ho nepretrhnete, nič vám nevytečie :)))
Tereza J.
|4. 5. 2009 12:45
Ovocie necukrovať, nie je to potrebné, cesto je sladké dosť, povrch koláča ešte pocukrujete. Reže sa to ako torta, keď p. Kovářová dá fotku, bude to jasné. Ak by sa to dalo do bábovkovej formy, tak z toho bude bábovka ( recept mám tu vložený pod názvom Bábovka z kynutého těsta ), ak by sa to dalo do srnčieho chrbáta. tak to opäť bude mať jeho tvar, v oboch prípadoch to slimák nebude. A o toho slimáka tu ide. Štava vsiakne do kokosu alebo orechov, preto sa tam dávajú.
marie nezlakova
|4. 5. 2009 08:34
Ovoce bych raději necukrovala,jelikož by pak ještě více teklo.Možná by se dalo zabránit protékání jak kokosem,tak i drcenými piškoty...,nebo jemně obalit ve vanilkovém pudinku.Už teď se mi sbíhají sliny.Určitě to je zajímavý recept!Krájíte to asi jako bábovku,né!?
Jana Řezníčková
|4. 5. 2009 07:13
Jak se potom šnek krájí? Není to moc široké? Nebylo by možno dát ho do bábovkové formy nebo do hranatého srnčího hřbetu? No, a ovoce bych určitě ještě pocukrovala,ne?
Tereza J.
|4. 5. 2009 07:06
Maruška, preto sa cesto posypuje kokosom alebo orechami, aby uvoľnená šťava mala do čoho vsiaknuť. Musíte len dávať pozor, aby sa vám pri stáčaní cesto neprederavilo :))) Ale ak pečiete na teflónovej fólii, tak ani to nevadí.
Marie Šindelová
|4. 5. 2009 06:42
Děkuji,počkám si na tu fotku.A ještě se zeptám jednou-nebude to téct?Zachvilku jsou jahody...
Tereza J.
|3. 5. 2009 18:57
Maruška nie, cesto treba vyvaľkať na tenšie, max, ten 1 cm. Ovocie musí pokryť celú plochu cesta, nielen posypať riedko. A keď to stočíš do rolády, bude to dosť hrubé, ja to ešte do dĺžky trocha "ponaťahujem" rukami :))) Doba pečenia môže byť kratšia, závisí od toho, aké ovocie použiješ, čerstvé ovocie = kratšie pečenie. Ale to uvidíš moja podľa toho, ako budeš piecť ako ten slimák vyzerá. Rozhodne pri strednej teplote, aby sa prepieklo. Fotku som poslala, podľa fotky uvidíš ako to má vyzerať.
Marie Šindelová
|3. 5. 2009 18:39
Terezko,není 1/2kg mouky na dvě rolády(šneky) málo?A ještě,když bych z půl kg udělala dvě a ještě je hodinu pekla...?