• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Ovocný šnek
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný šnek

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný šnek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 100
      g tuk
    • 150
      g cukr
    • sůl
    • citronová kůra
    • 1
      ks vejce
    • maliny
    • rybíz
    • ostružiny
    • 1
      ks droždí mléko dle potřeby kokos nebo mleté ořechy, drobné ovoce – jahody

Postup přípravy receptu

1
Droždí rozmícháme ve vlažném mléce a s troškou cukru necháme vykynout kvásek. Z kvásku a ostatních přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Těsto rozdělíme na polovinu, každou polovinu vyválíme na 1 cm vysoko, posypeme kokosem, uložíme ovoce a stočíme do rolády.
2
Roládu stočíme do tvaru šneka a necháme ještě 20 min. kynout. Vložíme do trouby a pečeme asi 1 hod. při střední teplotě. Upečené šneky pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Chlebový šnek s tahini a fenyklem

Chlebový šnek s tahini a fenyklem

Dvojbarevný ovocný koláč

Dvojbarevný ovocný koláč

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nikah | 26. 3. 2015 13:06

    Není mi jasné to balení do šneka. Výsledkem jsou tedy dva velké šneky ze dvou rolád, které se po upečení nakrájí? Nebo více malých šneků?

  • Marie Šindelová | 7. 5. 2009 13:41

    super!

  • Jana Řezníčková | 7. 5. 2009 12:41

    Velice pěkně to vypadá..... to je hrůza, tolik dobrých receptů, já nikdy nevím, co mám z toho všeho vlastně péct. Během týdne to pořád měním... jo, jo.. :))

  • Lada Kovářová | 6. 5. 2009 17:45

    Foto přidáno.

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 12:48

    Ešte poznámka, žiadne piškóty, žiadny puding, obyčajné klasické kysnuté cesto. Keď ho nepretrhnete, nič vám nevytečie :)))

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 12:45

    Ovocie necukrovať, nie je to potrebné, cesto je sladké dosť, povrch koláča ešte pocukrujete. Reže sa to ako torta, keď p. Kovářová dá fotku, bude to jasné. Ak by sa to dalo do bábovkovej formy, tak z toho bude bábovka ( recept mám tu vložený pod názvom Bábovka z kynutého těsta ), ak by sa to dalo do srnčieho chrbáta. tak to opäť bude mať jeho tvar, v oboch prípadoch to slimák nebude. A o toho slimáka tu ide. Štava vsiakne do kokosu alebo orechov, preto sa tam dávajú.

  • marie nezlakova | 4. 5. 2009 08:34

    Ovoce bych raději necukrovala,jelikož by pak ještě více teklo.Možná by se dalo zabránit protékání jak kokosem,tak i drcenými piškoty...,nebo jemně obalit ve vanilkovém pudinku.Už teď se mi sbíhají sliny.Určitě to je zajímavý recept!Krájíte to asi jako bábovku,né!?

  • Jana Řezníčková | 4. 5. 2009 07:13

    Jak se potom šnek krájí? Není to moc široké? Nebylo by možno dát ho do bábovkové formy nebo do hranatého srnčího hřbetu? No, a ovoce bych určitě ještě pocukrovala,ne?

  • Tereza J. | 4. 5. 2009 07:06

    Maruška, preto sa cesto posypuje kokosom alebo orechami, aby uvoľnená šťava mala do čoho vsiaknuť. Musíte len dávať pozor, aby sa vám pri stáčaní cesto neprederavilo :))) Ale ak pečiete na teflónovej fólii, tak ani to nevadí.

  • Marie Šindelová | 4. 5. 2009 06:42

    Děkuji,počkám si na tu fotku.A ještě se zeptám jednou-nebude to téct?Zachvilku jsou jahody...

  • Tereza J. | 3. 5. 2009 18:57

    Maruška nie, cesto treba vyvaľkať na tenšie, max, ten 1 cm. Ovocie musí pokryť celú plochu cesta, nielen posypať riedko. A keď to stočíš do rolády, bude to dosť hrubé, ja to ešte do dĺžky trocha "ponaťahujem" rukami :))) Doba pečenia môže byť kratšia, závisí od toho, aké ovocie použiješ, čerstvé ovocie = kratšie pečenie. Ale to uvidíš moja podľa toho, ako budeš piecť ako ten slimák vyzerá. Rozhodne pri strednej teplote, aby sa prepieklo. Fotku som poslala, podľa fotky uvidíš ako to má vyzerať.

  • Marie Šindelová | 3. 5. 2009 18:39

    Terezko,není 1/2kg mouky na dvě rolády(šneky) málo?A ještě,když bych z půl kg udělala dvě a ještě je hodinu pekla...?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Droždí Hladká mouka Maliny Ostružiny Rybíz Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové na houbách

Vepřové na houbách

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Étonnant jablkový koláč

Étonnant jablkový koláč

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Pařížské rohlíčky IV.

Pařížské rohlíčky IV.

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Kokosová bábovka ze šlehačky

Kokosová bábovka ze šlehačky

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

56
Grilované vepřové s bramborovým salátem
Grilované vepřové s…
54
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
40
Dýňová tortila
Dýňová tortila
35
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

Waldemar Matuška (†76) by slavil 93: Bolestivé tajemství!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Další doporučené recepty:

Ovocný salát s karamelovou marinádou
Ovocný salát s karamelovou marinádou
Ovocný salát s krůtím masem
Ovocný salát s krůtím masem
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný špíz z grilu
Ovocný špíz z grilu
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný táč (rychlovka)
Ovocný tart
Ovocný tart
  • Recepty.cz
  • Ovocný šnek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact