Ovoce pokrájíme na stejné kousky, přidáme 1/2 jemně pokrájeného fenyklu, semínka, zakapeme citronem a dosladíme medem. Můžeme ozdobit smetanou nebo jogurtem, ale není to nutné.
2
Výborná vitaminová a minerálová bomba s obsahem draslíku (ze semínek a ořechů). Podáváme chlazené.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
MartinV
|18. 11. 2007 08:50
Fenykl jako dochucovadlo do ovocných i zeleninových salátů mohu jen doporučit, druhá alternativa je zázvor. Např. trocha jemně nastrouhaného fenyklu pozvedne obyčejný mrkvový salát do jiné roviny; k mrkvi se fenykl hodí převelice neboť se jedná o stejnou skupinu zeleniny.
olga stefanova
|17. 11. 2007 17:22
Pro anonym ze 17.11.:Jak se říká,proti gustu žádný dišputát,fenykl je velmi aromatická zelenina, velice zdravá,ale výrazné chuti, na kterou si buď musíte zvyknout a nebo ho odvrhnete. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení jakákoliv úprava. I Jamie Oliver ve svých knížkách uvádí několik receptů.
Anonym
|17. 11. 2007 11:41
Fenykl jsem zkusila jen jednou - malý kousek na dva různé způsoby dle jakýchsi "zaručených" receptů: do salátu, do zeleniny dušené na másle - vše skončilo v koši, ta fenyklová pachuť a smrad jsou příšerné.
olga stefanova
|16. 11. 2007 23:11
Konzumujeme syrový,jen tak se nejlépe využijí všechny vitaminy. Je to u nás poměrně málo známá zelenina výrazné chuti, proto ji přidávám do ovocného salátu, kde se chuť poněkud ztratí. Někomu může naopak chutnat.