![Kedlubnový salát s fenyklem Kedlubnový salát s fenyklem](https://ms2.ostium.cz/instance/web-recepty/jcgphvsM/h222w297t.jpg)
Fenykl jako dochucovadlo do ovocných i zeleninových salátů mohu jen doporučit, druhá alternativa je zázvor. Např. trocha jemně nastrouhaného fenyklu pozvedne obyčejný mrkvový salát do jiné roviny; k mrkvi se fenykl hodí převelice neboť se jedná o stejnou skupinu zeleniny.
Pro anonym ze 17.11.:Jak se říká,proti gustu žádný dišputát,fenykl je velmi aromatická zelenina, velice zdravá,ale výrazné chuti, na kterou si buď musíte zvyknout a nebo ho odvrhnete. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení jakákoliv úprava. I Jamie Oliver ve svých knížkách uvádí několik receptů.
Fenykl jsem zkusila jen jednou - malý kousek na dva různé způsoby dle jakýchsi "zaručených" receptů: do salátu, do zeleniny dušené na másle - vše skončilo v koši, ta fenyklová pachuť a smrad jsou příšerné.
Konzumujeme syrový,jen tak se nejlépe využijí všechny vitaminy. Je to u nás poměrně málo známá zelenina výrazné chuti, proto ji přidávám do ovocného salátu, kde se chuť poněkud ztratí. Někomu může naopak chutnat.
Surový fenykel sa nemusí nijako upravovať?