Rýži na cedníku propláchneme vařící vodou. Do kastrůlku dáme lžičku másla a když se začne škvířit (hlídáme, aby se nespálilo!) vsypeme okapanou rýži a orestujeme ji za stálého míchání. Zalijeme odměřenou vodou (na 200 g = 1 hrnek rýže 2 hrnky vody), osolíme malou špetičkou soli a zakryjeme pokličkou. Dusíme na slabé plotýnce (el. na stupeň 3 ze 6) do měkka a vysypeme do mísy, aby vychladla. Ještě do horké dáme med, zamícháme a necháme ho rozpustit.
2
Než se rýže uvaří, nechystáme si ovoce. Jablko nakrájíme na kostičky, banány na čtvrtinu po délce a pak na plátky. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a pokud máme pevné nervy, vypícháme ven jadýrka (je to piplačka, ale je to lepší na chuť). Jahody rozčtvrtíme, také nakrájíme na plátky a všechno ovoce promícháme.
3
Rýži smícháme s ovocem a případně po ochutnání ještě dosladíme medem. Necháme v chladu uležet, porce posypeme troškou skořice a můžeme ozdobit lístkem meduňky nebo máty.