• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný perník

autor: martu.lacek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk (sádlo)
    • 2
      ks vejce
    • 0,33
      l káva meltová
    • kakao trochu
    • ořechy
    • kompot
    • 1
      lžička jedlá soda
    • perníkové koření nebo skořice
    • hřebíček
    • nové koření
    • badyán

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
2
Upečený se potře marmeládou a polije polevou z mléka a cukru, nebo jen polije čokoládou. Já na něj nedávám nic. Jako ovoce se u nás osvědčily kompotované třešně, dýně, meruňky nebo čerstvá jablíčka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Meruňkový perník

Meruňkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 25. 2. 2009 08:05

    Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 17:35

    Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.

  • recepty 73 | 24. 2. 2009 15:01

    Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.

  • niobe nightingale | 24. 2. 2009 14:04

    tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě :)

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:03

    Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:01

    Tak já dávám do těsta kompot i se šťávou a je dobrý.

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 07:51

    Kompot bez vody. Jen nevím množství, prostě od oka. Jen to nepřežeňte, potom by byl moc mokrý a těžký. Já ho peču v hlubším plechu 30 x 40 cm. Smekám před Váma. Neznám chlapa, který by byl tak zapálený do pečení.

  • recepty 73 | 23. 2. 2009 20:09

    Kompot zřejmě bez vody?...Já dávám povidla.To vyjde asi na menší pekáček,že jo?!Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Kakao Káva Kompot Nové koření Ořechy Perníkové koření Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelená rajčata

Zelená rajčata

Kapr pro paní Jarčuškovou

Kapr pro paní Jarčuškovou

Jahodové řezy z Galaretky

Jahodové řezy z Galaretky

Domácí lečo s česnekem

Domácí lečo s česnekem

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Sojová směs na topinky, těstoviny...

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

60 minut
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

Rybízový mřížkový koláč s tvarohem

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Palačinky
Palačinky
21
Máslové řízky
Máslové řízky
18
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
17
Hrnková bublanina s třešněmi
Hrnková bublanina s…

Zajímavé články

Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako umělecká díla. Australanka s nimi sklízí úspěch po celém světě
Neuvěřitelné trojrozměrné želé dorty jsou jako…
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě, které léto nabízí
Chalupářské recepty: Užijte si všechny chutě,…
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás prozradí vaše oblíbená ledová káva?
Ledové latte, frappé nebo cold brew: Co o vás…
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty, které využijete celé léto
Variace na bublaninu s ovocem: Skvělé recepty,…
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
AHA.cz Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Táňa Kuchařová po půl roce na veřejnosti: A SAKRA!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Ženy.cz Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Ani příliš huňaté, ani tenké: Jak na správné obočí, které bude ladit s vaší tváří?

Blesk.cz Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

Životní trauma hvězdy Kamarádů: Antonín Navrátil (67): Válka se soudci kvůli dceři!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

Horoskop na další týden: Kdo si finančně přilepší a kdo by měl upustit od přílišné kritiky?

  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact