Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
2
Upečený se potře marmeládou a polije polevou z mléka a cukru, nebo jen polije čokoládou. Já na něj nedávám nic. Jako ovoce se u nás osvědčily kompotované třešně, dýně, meruňky nebo čerstvá jablíčka.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
recepty 73
|25. 2. 2009 08:05
Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří
Martina Voldánová
|24. 2. 2009 17:35
Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.
recepty 73
|24. 2. 2009 15:01
Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.
niobe nightingale
|24. 2. 2009 14:04
tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě :)
Iveta Janatová
|24. 2. 2009 11:03
Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.
Iveta Janatová
|24. 2. 2009 11:01
Tak já dávám do těsta kompot i se šťávou a je dobrý.
Martina Voldánová
|24. 2. 2009 07:51
Kompot bez vody. Jen nevím množství, prostě od oka. Jen to nepřežeňte, potom by byl moc mokrý a těžký. Já ho peču v hlubším plechu 30 x 40 cm. Smekám před Váma. Neznám chlapa, který by byl tak zapálený do pečení.
recepty 73
|23. 2. 2009 20:09
Kompot zřejmě bez vody?...Já dávám povidla.To vyjde asi na menší pekáček,že jo?!Jiří