• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný perník

autor: martu.lacek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk (sádlo)
    • 2
      ks vejce
    • 0,33
      l káva meltová
    • kakao trochu
    • ořechy
    • kompot
    • 1
      lžička jedlá soda
    • perníkové koření nebo skořice
    • hřebíček
    • nové koření
    • badyán

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
2
Upečený se potře marmeládou a polije polevou z mléka a cukru, nebo jen polije čokoládou. Já na něj nedávám nic. Jako ovoce se u nás osvědčily kompotované třešně, dýně, meruňky nebo čerstvá jablíčka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Meruňkový perník

Meruňkový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 25. 2. 2009 08:05

    Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 17:35

    Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.

  • recepty 73 | 24. 2. 2009 15:01

    Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.

  • niobe nightingale | 24. 2. 2009 14:04

    tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě :)

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:03

    Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:01

    Tak já dávám do těsta kompot i se šťávou a je dobrý.

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 07:51

    Kompot bez vody. Jen nevím množství, prostě od oka. Jen to nepřežeňte, potom by byl moc mokrý a těžký. Já ho peču v hlubším plechu 30 x 40 cm. Smekám před Váma. Neznám chlapa, který by byl tak zapálený do pečení.

  • recepty 73 | 23. 2. 2009 20:09

    Kompot zřejmě bez vody?...Já dávám povidla.To vyjde asi na menší pekáček,že jo?!Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Kakao Káva Kompot Nové koření Ořechy Perníkové koření Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou omáčkou

Gnocchi s kuřecím masem a boloňskou…

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Kuřecí noky do polévky

Kuřecí noky do polévky

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Belgické vafle

Belgické vafle

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Těstoviny se špenátem a kuřecím masem

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

20 minut
Salát little gem se slaninou a parmazánem

Salát little gem se slaninou a…

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

Poslední sledované recepty

53
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
51
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
48
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Čevapčiči
Čevapčiči

Zajímavé články

Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších sladkých náplní
Závin z listového těsta: Zkuste 6 nejlepších…
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na cesty, které vás bude bavit
Saláty do sklenice: Oběd do práce i jídlo na…
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso křehké a šťavnaté: S medem, jogurtem nebo citrusy
Marinády na kuřecí křídla, díky kterým bude maso…
AHA.cz Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Sousedé Šafránkové a Abrháma v šoku: Zneuctěné památeční místo

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Jaké plavky se nosily v roce, kdy jste se narodila? Najděte si ty své!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Katy Perry a Orlando Bloom: Rozchod na obzoru?

Katy Perry a Orlando Bloom: Rozchod na obzoru?

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

Jste introvert, bohém nebo workoholik? Udělejte si test osobnosti podle svého jména!

  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact