g
tuk
typu Ceres Soft nebo Omega (část lze nahradit Herou)
8
lžička
studená voda
sůl
Krém 1:
2,50
dl
mléko
30
g
vanilkový pudink
1
ks
tvaroh
3/4-1
máslo
kousíček
hnědý rum
cukr
vanilkový cukr
(nebo umělé sladidlo například Clara nebo Sorbit, případně ovocný cukr fruktózu - pozor sladí více n
Krém 2:
4
dl
mléko
3-4
1
balíček
vanilkový pudink
cukr
(umělé sladidlo nebo fruktóza)
hnědý rum
máslo
kousek
ovoce
+ bílá či červená želatinová poleva Dr. Oetker
Postup přípravy receptu
1
Z přísad vypracujeme těsto (hnětačem) a vyložíme jím kulatou plochou koláčovou formu s vroubkovým okrajem, kterou nevymazáváme. Těsto propícháme vidličkou a upečeme.
2
Na krém uvaříme pudink (nepoužívejte Dia pudink, je na jiné bázi, krém z něj nenašleháte). Do ještě teplého pudinku vešleháme ostatní přísady a krém navrstvíme na upečený korpus, který raději necháme ve formě, aby se nerozdrobil. Necháme vychladit. Obložíme čerstvým (v zimě kompotovaným) ovocem podle sezóny: v létě jahody nebo lesní ovoce, meruňky, nektarinky, na podzim hroznové víno apod. Ovoce můžeme štětečkem potřít želatinovou polevou (červené jahody nebo maliny červenou, oststní bílou), kterou připravíme podle návodu (spotřebujeme jí asi 1/2). Můžeme do ní přidat citronovou šťávu nebo ji připravit z kompotového nálevu. Ovoce vydrží déle svěží.
3
Necháme odležet, aby korpus pod krémem zvláčněl. Porce krájíme ve formě. Varianta s tvarohem je dietnější.