polohrubá mouka
stejné množství jako váha všech vajíček
cukr krupice
stejné množství jako váha všech vajíček
3
lžíce
voda
1
dl
rostlinný olej
1
balíček
prášek do pečiva
Na krém
0,38
l
mléko
3
lžíce
hladká mouka
2
lžíce
hrubá mouka
1
ks
žloutek
1,50
balíček
vanilkový cukr
150
g
cukr krupice
250
g
máslo
hnědý rum
Navrch
ovoce
dle chuti - např.hroznové víno
3
balíček
želatina
nejlépe Dr.Oetker
Postup přípravy receptu
1
V míse vyšleháme "doběla" cukr s vejci a vodou, pomalu přilijeme olej a nakonec pomalu dosypáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Ve vymazaném a moukou vysypaném vysokém plechu upečeme piškot.
2
Mezitím svaříme mléko s cukrem, žloutkem, moukou a van. cukrem. Musí vzniknout hustá kaše. Tu necháme vychladnout. Do změklého másla postupně vmícháme vychladlou kaši a kápneme trošku rumu, vznikne nám lahodný krém, kterým potřeme piškot.
3
Na krém poklademe kousky ovoce a nakonec vše zalijeme želatinou ze 3 balíčků, kterou jsme připravili dle návodu.