Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince... Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
V míse vyšleháme celá vejce s cukry do husté pěny, ke které přilijeme olej s mlékem a za stálého míchání přisypeme mouku s kypřidlem a citronovou kůrou. Vše vymícháme v hladké těsto, které nalijeme do připravené remosky.
Na těsto nasypeme nebo naskládáme ovoce dle vlastní chuti (třešně, jahody, švestky, višně, meruňky, broskve...), které následně posypeme drobenkou, remosku zaklopíme, zapneme a pečeme cca 45 minut dozlatova. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Po vychladnutí pokrájíme a podáváme. Kdo zvolí kyselejší ovoce (rybíz, meruňky...), může před podáváním posypat moučkovým cukrem.
Koláč můžeme upéct i klasicky v troubě, ve vyšším pekáčku nebo dortové formě, kdy formu s těstem vkládáme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme dozlatova.
...při odesílání receptu se ztratil krok č. 1 : Ovoce omyjeme, dle použitého druhu vypeckujeme, odstopkujeme, odstraníme jádřince...
Remosku o průměru cca 33 cm vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
...prosím doplnit, děkuji!