Recept na těsto: Troubu předehřejeme na 200°C. Ve středně velké míse smícháme mouku, sůl a cukr. Másl nakrájíme na kousky a vpracujeme do směsi. Výsledek by měl vypadat jako vhlký písek s kousky másla o velikosti hrášku.(Nejlepší je, když těsto smícháte nejdříve v míse a když si trochu spojí zpracujete jej na vále). Z těsta utvoříme kouli a dáme na 30 minut do lednice.
2
Těsto rozbalíme a na mírně pomoučněném válu rozvalujeme od středu k okraji tak, aby bylo o něco větší než forma(tu jsem vymazala olejem a vysypala polhr. moukou). Když je těsto vyválené přeneseme jej do formy. Propícháme vidličkou a uložíme na 20 minut do mrazáku. Pečeme 20 minut - na těsto si rozložíme pečící papír a zatížíme např. čočkou nebo rýží - vyjmeme z trouby - papír se zátěží vyhodíme - vrátíme do trouby a pečeme 10-15 minut do zlatova. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu.
3
Když se koláč peče, můžeme zatím udělat krém: Ve středně velké míse smícháme cukr, vejce, žloutek, vanilk. cukr a škrob. Mléko a smetanu zahříváme v rendlíku, přivedeme k varu a odstavíme. Horké mléko se smetanou vešleháme do směsi s cukrem a znovu přivedem k varu a za stálého šlehání 1 minutu vaříme (je to něco jako pudink). Odstavíme a ještě horké překryjeme fólií aby se nevytvořil škraloup a uložíme na 1 hodinu do lednice
4
Vychlazený krém našleháme a naplníme jím korpus. Uhladíme povrch a rozložíme na něj ozdobně ovoce. Podle návodu na pytlíku uvaříme želatinu (nejlépe s šťávou z kompotu) a nalejeme na dort. necháme chvíli vychladnout, překryjeme nějakou větší mísou nebo poklicí aby nám neokoral a dáme do lednice.