želatina
Dr. Oetker - červená (na zalití ovoce) a 1 želatina Dr. Oetker - čirá
kompotované ovoce
jahody, mandarinky
zakysaná smetana
hustší
hnědý rum
na pokapání piškotů
Postup přípravy receptu
1
Dle návodu připravíme želatinu - do vody z kompotovaného ovoce (asi 250 ml) přidáme asi 1 - 1,5 lžíce cukru, vysypeme červenou želatinu a krátce povaříme v mikrovlnce - nesmí projít přímo varem. Do misky nebo jiné formy naskládáme ovoce, zalijeme želatinou a necháme ztuhnout.
2
Připravíme si zatím 1 tvaroh spolu se 2 zakysanými smetanami, přidáme cukr podle chuti, taktéž přidáme 1 sáček vanilínového cukru. Vše dobře vymícháme.
3
Mezitím si připravíme želatinu v prášku. Nemusíme dávat celý sáček, stačí půlka. Vsypeme tuto půlku sáčku do misky a zakapeme vodou (nesmí plavat). Až nabyde, dáme do mikrovlnky, chvíli necháme ohřát - taktéž nesmí vařit, až je z toho kapalná směs.
4
Poté do misky s ohřátou želatinou dáme nejprve 2 lžíce nachystané tvarohové směsi, promícháme a poté následně vymíchanou želatinu spolu po lžičkách přidané tvarohové směsi zamícháme do celého množství tvarohové směsi. Na ztuhlou červenou želatinu vylijeme vymíchanou tvarohovou směs, naskládáme rumem pokapané piškoty, zase přikryjeme tvarohovou směsí, uhladíme a necháme ztuhnout.