• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Ovocný dort
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný dort

autor: marti
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na hnětené těsto
    • 180
      g hladká mouka
    • 100
      g máslo změklé
    • 60
      g cukr
    • 1
      ks žloutek
  • Na piškotové těsto
    • 80
      g hladká mouka
    • 3
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • ovoce např.hroznové víno a kompotované broskve a třešně
    • 450
      ml mléko
    • 100
      g máslo změklé
    • 1
      balíček vanilkový pudink
    • 50
      g moučkový cukr
    • 40
      g mandle hoblinky
    • 2
      lžíce marmeláda
    • 2
      lžíce cukr
  • Na polevu
    • 250
      ml voda
    • 1
      balíček želé dortové

Postup přípravy receptu

1
Hnětené těsto: máslo s cukrem utřete do pěny a přimíchejte žloutek. Přidejte mouku, vypracujte hladké těsto a rozválejte je na pomoučeném válu. Rozválenou placku vložte do formy vyložené pečícím papírem a na několika místech propíchejte vidličkou. Pečte 20 minut při 175 °C. Vlažný koláč vyklopte z formy a dejte chladit na mřížku.
2
Piškotové těsto: dortovou formu znovu vyložte pečicím papírem. Pro piškotové těsto nejdříve oddělte žloutky od bílků a z bílků ušlehejte pevný sníh. Přimíchejte žloutky s cukrem a postupně mouku. Těstem naplňte formu a pečtě 25 minut při 175 °C.
3
Krém: z mléka, 2 lžic cukru a pudinkového prášku uvařte pudink. Odstavte a dejte chladit, občas promíchejte, aby se nevytvořil škraloup. Máslo s cukrem moučkou utřete do pěny a po lžících přidávejte pudink, který by měl mít stejnou teplotu jako máslo. Připravte si ovoce. Mandlové hoblinky jemně opražte na pánvi bez tuku. Korpus z hněteného těsta potřete marmeládou a trochou pudinkového krému, navrch položte piškotový korpus. Potřete pudinkovým krémem, boční strany koláče ozdobte mandlovými hoblinkami a poklaďte ovocem.
4
Poleva: připravte želatinu podle návodu a přelijte ovoce.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Osvěžující ovocný dort

Osvěžující ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Vynikající nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort s vaječným likérem

Nepečený ovocný dort s vaječným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hatsune Miku
    Hatsune Miku | 22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Hatsune Miku
    Hatsune Miku | 22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Hatsune Miku
    Hatsune Miku | 22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Hatsune Miku
    Hatsune Miku | 22. 3. 2015 08:43

    Dětem to moc chutná.

  • Kateřina Šeděnková | 6. 8. 2010 10:54

    nejlepši na krem je na 500ml mleka 2 cele pudinky

  • Tereza J. | 4. 6. 2008 18:40

    Zuzanka, tu by pomohol Zlatý klas, krásne by to držalo a puding by určite netiekol. To je práve ten rozdiel medzi nimi, nie všade sa dá použiť puding. Skúste nájsť ten český Krémový prášek alebo použite viac pudingu na rovnaké množstvo mlieka.

  • Zuzana Bezdíčková | 4. 6. 2008 17:42

    Hnětené těsto se moc drobí a po upečení je moc tuhé a z nějakého důvodu mi pudingový krém moc tekl a nedrželo na něm ovoce!

  • Anonym | 13. 4. 2007 15:31

    moc dobry§

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Pečení Narozeniny Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandle Marmeláda Máslo Mléko Moučkový cukr Ovoce Sůl Vanilkový pudink Vejce Voda Želé dortové Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krémová česneková polévka

Krémová česneková polévka

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Košovská specialita

Košovská specialita

Vaječná pomazánka s rukolou

Vaječná pomazánka s rukolou

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Králík po francouzsku

Králík po francouzsku

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

Jablkovo-tvarohový koláč se skořicovou drobenkou

Jablkovo-tvarohový koláč se…

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Brokolice pečená s česnekem a citronem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

56
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
50
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…
46
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
30
Cuketové těstoviny s ricottou a citronem
Cuketové těstoviny s…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Ovocné želé s mascarpone
Ovocné želé s mascarpone
Ovocno-tvarohový koláč
Ovocno-tvarohový koláč
Ovocný dezert
Ovocný dezert
Ovocný dort
Ovocný dort
Ovocný dort s želé
Ovocný dort s želé
Ovocný kokosový koláč
Ovocný kokosový koláč
  • Recepty.cz
  • Ovocný dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact