• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čoko dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čoko dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g ovoce
    • 1
      balení želatina
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • bílá čokoládová poleva
    • kokos
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Bílky se solí ušlehat dotuha. Žloutky utřít s 2-3 lžícemi horké vody do krému, po lžicích vmíchat prosátý moučkový cukr. Žloutkový krém smíchat se sněhem z bílků. Postupně přidávat mouku, solamyl a prášek do pečiva - smíchat metlou na sníh. Těsto vlít do vymazané a vysypané dortové formy, v předehřáté troubě péct cca 25 minut.
2
Poté vyndat, nechat několik minut dojít, vyklopit a nechat vychladnout. Na piškot rozprostřít ovoce a zlehka pokapat šťávou z ovoce. Ze šťávy (příp. i vody) připravit želatinu, nalít ji na piškot s ovocem, nechat zatuhnout. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu na vaření, nechat mírně zchladnout.
3
Ušlehat dotuha smetanu (dobře vychlazenou) a sešlehat dohromady s čokoládou. Čokoládovou hmotu rozprostřeme na piškot, necháme zatuhnout (v chladu). Zdobíme např. rozpuštěnou bílou čokoládou (tenké linky "cik cak").Není to žádná "rychlovka", ale příprava je velmi snadná a hlavně výsledek je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 27. 3. 2007 21:37

    Želatina "nezanikne", naopak - spolu s ovocem tvoří druhé patro dortu. Čoko hmota ze želatinové vrstvy neklouže - nechávám dort s želatinou nějakou dobu v ledničce, aby žel. pořádně ztuhla. Jinak - kdy lít želatinu, jestli před nebo po vyklopení je jedno :o) Já mám tu zkušenost, že když želatinou pokrývám ovoce, už samo ovoce brání stékání a navíc ji vždy nechám malinko zchladnout, aby nebyla úplně tekutá.

  • Martina | 23. 3. 2007 22:40

    Na želatinu dát ještě čokoládovou hmotu? (je to vlastně Pařížská šlehačka). Není to škoda? A pod čokoládovou hmotou nezanikne želatina? Při krájení dortu čokoládová hmota ze želatiny neklouže? A proč korpus po upečení vyklopit, když naň lijeme želatinu? Želatina si přece lépe udrží tvar (nezteče) když upečený korpus zůstane ve formě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoláda na vaření Hrubá mouka Kokos Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Omáčka z plísňového sýra

Omáčka z plísňového sýra

Bramborové knedlíky se strouhankou

Bramborové knedlíky se strouhankou

Buchta alá medovník

Buchta alá medovník

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Plněná kuřecí prsa

Plněná kuřecí prsa

Vajíčkový salát se salámem

Vajíčkový salát se salámem

Thajská čočka se zeleninou

Thajská čočka se zeleninou

Cuketové placky II.

Cuketové placky II.

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

214
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
114
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
100
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
52
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
36
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact