• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čoko dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čoko dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g ovoce
    • 1
      balení želatina
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • bílá čokoládová poleva
    • kokos
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Bílky se solí ušlehat dotuha. Žloutky utřít s 2-3 lžícemi horké vody do krému, po lžicích vmíchat prosátý moučkový cukr. Žloutkový krém smíchat se sněhem z bílků. Postupně přidávat mouku, solamyl a prášek do pečiva - smíchat metlou na sníh. Těsto vlít do vymazané a vysypané dortové formy, v předehřáté troubě péct cca 25 minut.
2
Poté vyndat, nechat několik minut dojít, vyklopit a nechat vychladnout. Na piškot rozprostřít ovoce a zlehka pokapat šťávou z ovoce. Ze šťávy (příp. i vody) připravit želatinu, nalít ji na piškot s ovocem, nechat zatuhnout. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu na vaření, nechat mírně zchladnout.
3
Ušlehat dotuha smetanu (dobře vychlazenou) a sešlehat dohromady s čokoládou. Čokoládovou hmotu rozprostřeme na piškot, necháme zatuhnout (v chladu). Zdobíme např. rozpuštěnou bílou čokoládou (tenké linky "cik cak").Není to žádná "rychlovka", ale příprava je velmi snadná a hlavně výsledek je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 27. 3. 2007 21:37

    Želatina "nezanikne", naopak - spolu s ovocem tvoří druhé patro dortu. Čoko hmota ze želatinové vrstvy neklouže - nechávám dort s želatinou nějakou dobu v ledničce, aby žel. pořádně ztuhla. Jinak - kdy lít želatinu, jestli před nebo po vyklopení je jedno :o) Já mám tu zkušenost, že když želatinou pokrývám ovoce, už samo ovoce brání stékání a navíc ji vždy nechám malinko zchladnout, aby nebyla úplně tekutá.

  • Martina | 23. 3. 2007 22:40

    Na želatinu dát ještě čokoládovou hmotu? (je to vlastně Pařížská šlehačka). Není to škoda? A pod čokoládovou hmotou nezanikne želatina? Při krájení dortu čokoládová hmota ze želatiny neklouže? A proč korpus po upečení vyklopit, když naň lijeme želatinu? Želatina si přece lépe udrží tvar (nezteče) když upečený korpus zůstane ve formě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoláda na vaření Hrubá mouka Kokos Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Mrkvový salát trochu jinak

Mrkvový salát trochu jinak

Marlenka na můj způsob

Marlenka na můj způsob

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Roštěnky na špeku

Roštěnky na špeku

Lilkové lodičky

Lilkové lodičky

Ořechová roláda s rumem

Ořechová roláda s rumem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Koláčky s drobenkou

Koláčky s drobenkou

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

18
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
16
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
15
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
13
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
13
Lehký levandulový sirup
Lehký levandulový sirup

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

V Koktovi bouchly saze: Ty vopice ze Švýcarska, do toho ti je hov*o!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

Miss Kateřina Průšová: Předváděla pro prezidenta Pellegriniho!

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact