ahoj,můžu použít i zavařeninu? :-! a chci se ještě zeptat , patří tam i nějaká voda při vaření ? :-\
Dobrý den, v jakém množství vody mám ovoce vařit? Chystám se dělat jablečný čaj jako dárek. Díky
Ahojky, mě b zajmalo kde ty čajíky skladujete a jak dlouho vám vydrží :-) díky za odpověd
Výborný čaj.Vařila jsem dvě dávky a to angrešt-nejvíc,broskve.banány a červený rybíz.Přidala jsem i ml.badyán.Myslím si ,že do zimy asi nevydrží - je výtečný -1.
Samozřejmě tam může být badyán! Něco podobného jsem zadávala pod názvem Rybíz jinak - aneb rumu není nikdy dost.
Je to opravdu moc dobré, mám jednu dávku s rumem, až budou ostružiny, tak udělám i pro děti bez rumu. Dneska jsem si otevřela jednu skleničku, abych okoštovala - mňamka.
Zkusila jsem čaj ze švestek. Je vynikající! Hned byla jedna sklenička "zlikvidovaná". Kolegyně také chválily. Jsem zvědavá, jaký bude z jablek. Lákalo by mne tam přidat badyán, myslíte, že se tam hodí? Díky za odpověď. Ivana
Zuzko, já dělám kombinuju podle toho co zrovna roste. Minule jsem dělala rybíz s malinama a meruňkama a včera kombinaci broskví a ostružin. Obojí bylo skvělé.
Já dávám 1kg cukru na 1 kg ovoce, povařím 7 minut a nakonec přidám 7 lžic rumu nebo slivovice, ta byla výborná v černém rybízu. Zlikvidovala jsem tak všechno drobné ovoce, co už nikdo nechtěl jíst, jahody maliny, ostružiny, rybíz. Koření jsem už vynechávala, dcera to nechtěla pít.
Je zde uvedený skoro totožný recept s názvem "Rybízový čaj". Mám ho vyzkoušený a může všem vřele doporučit.
Aké ovoce používate?
Právě jsem dotvořila něco podobného, nedávala jsem citron, dávala jsem ale badyán a skořici i hřebíček vcelku, rumu na 1 kg ovoce 1/4 l. Chuťově vynikající.